Omdat
Harderwijk graag een duurzame en schone gemeente wil zijn, moeten inwoners daar aan bijdragen. Afgelopen donderdag stond de meerjarenbegroting op de agenda tijdens de raadsvergadering.
Themabegroting
Het
college heeft een themabegroting voorgesteld in de raadsvergadering van afgelopen donderdag. De onroerendezaakbelasting (OZB) gaat naar beneden. Daar tegenover gaan de gemiddelde woonlasten omhoog. De afvalstoffen- en rioolheffing zal ook omhoog gaan. Hierdoor kan een betere scheiding van afval worden gerealiseerd. Waaruit voortkomt dat
Harderwijk minder afval zal produceren.
Woningbouwprojecten
Harderwijk is een financieel gezonde stad waar momenteel een hoop gebeurt. Ook de komende jaren zal er een hoop reuring zijn in de stad. Het Waterfront en Harderweide zijn twee grote woningbouwprojecten. Het Waterfront is een compleet nieuwe wijk aan de rand van de binnenstad en gaat het gezicht van Harderwijk worden. Harderweide is het laatste deel van Drielanden dat, na jarenlang gebruikt te zijn als landbouwgrond, nu ook volgebouwd gaat worden met woningen.
Sociale woningbouw
Een ander woningbouwproject dat vanaf komende zomer moet staan, is de Weiburglaan. Op het oude Struik-terrein zullen om en nabij de 50 huurwoningen verschijnen. De woningen zullen gebruikt worden voor de sociale huur. Starters, statushouders, gescheiden Harderwijkers of ondernemers die door faillissement hun huis verliezen. Dit zijn de groepen die hier gebruik van kunnen gaan maken.
Projecten
Andere projecten waar gemeenschapsgeld voor begroot moeten worden zijn de renovatie van het Stadhuis die momenteel plaatsvindt. De Stad als Podium zal verder voortgezet worden. De sportcomplexen aan de Parkweg zullen worden aangepakt in project Groot Sypel. Het Plantagepark en de Stille Wei worden opgeknapt. Voor de exploitatie van de fietsenstalling bij het station is ook een bedrag begroot.
Volgende maand zal de gemeenteraad zich uitspreken over de begroting.