Het
college van B&W wil de locatie van de
Nieuwe Kerk aan de Stationslaan aanwijzen als nieuwe woonlocatie. Een ontwikkelaar is van plan aan de Stationslaan twee woningen te bouwen en zes (senioren) woningen op het daar achter gelegen terrein.
Coördinatieregeling
Het bestaande bestemmingsplan Friesegracht 2011 laat deze ontwikkelingen niet toe. De ontwikkelaar heeft de gemeente verzocht om aan het project medewerking te verlenen door het noodzakelijke bestemmingsplan en de omgevingsvergunningen in procedure te brengen. Het college wil daarbij gebruik maken van de zogenaamde gemeentelijke coördinatieregeling. Hiermee kan op grond van de Wet ruimtelijke ordening een procedure gecoördineerd worden doorlopen. Het bestemmingsplan Friesegracht 2011 kan dan gedeeltelijk worden herzien in combinatie met het doorlopen van de omgevingsvergunning procedure voor het bouwen.
Voordelen coördinatieregeling
Aan de toepassing van de coördinatieregeling zitten een aantal voordelen. Een gecoördineerde procedure betekent dat alle vergunningen en besluiten gelijktijdig in één procedure worden doorlopen, inclusief de terinzagelegging. Voor omwonenden is de inhoudelijke samenhang en afstemming tussen de besluiten beter zichtbaar en er is snel duidelijkheid en zekerheid over ingediende zienswijzen. Tenslotte ligt het terrein door de gecoördineerde procedure zo kort mogelijk braak of ongebruikt.
De raad
De raad wordt gevraagd in te stemmen met het collegebesluit.