Harderwijks lifestyle- en foodfestival Rook & Roll Fest in de steigers

Foto: FB Rook&Roll Fest

Ook in 2019 wordt er, voor het derde achtereenvolgende jaar, weer een Rook & Roll Fest georganiseerd in Harderwijk.

Nieuwe locatie

Op 25 en 26 mei strijkt het lifestyle- en foodfestival, dat vorig jaar meer dan 4000 bezoekers trok, neer op het terrein van Stadscamping Harderwijk. Maar om het festival goed van de grond te krijgen, wordt hulp gezocht. De organiserende stichting zoekt vrijwilligers, deelnemers en sponsors.

Toch écht eventjes heen

“We merken dat het festival groeit en dat Harderwijkers het langzamerhand beginnen te kennen als een plek waar je toch écht even geweest moet zijn, omdat het zo divers is. Het is niet alleen food. We hebben bijvoorbeeld ook muziek, een barbier, allerlei lifestyleproducten, vintage en kunstenaars”, zegt Leonard van der Plas, initiatiefnemer van het festival.

‘Te groot’

“Ons doel is om mensen uit de buurt samen te brengen op een toffe stadslocatie en ze kennis te laten maken met creatieve ondernemers, cultureel talent en inspirerende ideeën. Daar doen wij het voor.” Met ‘wij’ bedoelt Van der Plas het driekoppige stichtingsbestuur dat het gehele festival organiseert. Daar zit ‘m direct ook de kneep, volgens Van der Plas. “Leuk dat we duizenden bezoekers krijgen, maar we organiseren het hele festival maar met drie personen, in de avonduurtjes en puur op vrijwillige basis. Om op lange termijn een goed en gezond evenement op deze schaal neer te zetten, hebben we structureel hulp nodig. Zowel financieel, als in de uitvoering”

In beweging

Daarom zoekt stichting Rook & Roll Fest voor de organisatie van het festival vrijwilligers die kunnen worden ingezet op allerlei gebieden: marketing, promotie, op- en afbouw, planning, beveiliging, er is volop ruimte om praktisch aan de slag te gaan. “We komen graag in contact met enthousiaste mensen uit de buurt die het festival, op welke manier dan ook, willen ondersteunen. Via onze website hebben we dan ook een inschrijfformulier geopend zodat je je makkelijk als vrijwilliger kunt aanmelden. Wat je ervoor terugkrijgt? Een te gekke ervaring, een leuk team en het is vooral tof om onderdeel te zijn van een groeiend evenement dat mensen enthousiast maakt en in beweging brengt”, aldus Leonard van der Plas.

Ondernemers

Naast al het werk staat of valt het succes van het festival met een breed en afwisselend deelnemersveld. Elk jaar besteedt de organisatie veel aandacht en tijd aan het benaderen van ondernemers die willen meewerken als deelnemer. Dat kan met een stand, een foodtruck of bijvoorbeeld als sponsor. Ook hier is nog veel te winnen vindt Leonard van der Plas. “Harderwijk zit vol met succesvolle, creatieve ondernemers en cultureel talent. Toch zien we dat de meeste deelnemers aan het festival van buiten de regio komen. Dat is eigenlijk best jammer, want we willen juist laten zien hoe ‘Heerlijk Harderwijk’ is. Dan hoop je ook dat zoiets gedragen wordt door lokale ondernemers. Maar zoiets heeft natuurlijk ook tijd nodig om te groeien.

Lokale ondernemer?

We hebben nog volop ruimte beschikbaar voor geïnteresseerde ondernemers, vooral op het gebied van lifestyle, de versmarkt en sponsoring. Dus wie nog aan wil haken, nodigen we van harte uit om contact met ons op te nemen via de website.”

Meer info

Rook & Roll Fest vindt dit jaar plaats op het terrein van Stadscamping Harderwijk op 25 en 26 mei. De toegang is gratis. Meer informatie over Rook & Roll Fest en het aanmelden als vrijwilliger of deelnemer is te vinden op www.rookandrollfest.nl

 

Reacties