Kinderburgemeester en kinderwethouder vormen vanaf oktober het kindercollege

Foto: Gemeente Harderwijk

Een kinderburgemeester en een kinderwethouder gaan in Harderwijk deel uitmaken van ‘Harderwijk zijn wij samen’.

Kindercollege

Vanaf oktober 2019 vormen zij een jaar lang het kindercollege. Het kindercollege gaat de huidige burgemeester en wethouders helpen om de gemeente bij kinderevenementen te vertegenwoordigen en kinderen te betrekken bij het werk van de gemeente. Kinderen die volgend schooljaar (2019-2020) in groep 7 of 8 zitten kunnen zich vanaf 15 april aanmelden hiervoor.

Kinderburgemeester en kinderwethouder

Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over de gemeente en de politiek. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wat een wethouder is, maar wat zij doen, weten ze vaak niet. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek voor kinderen leuk en toegankelijk maken.

Kinderen betrekken bij gemeente

De kinderburgemeester en -wethouder gaan vooral ceremoniële taken vervullen. Het kindercollege mag bijvoorbeeld Sinterklaas verwelkomen of de Koningsspelen openen. Andere kinderen kunnen bij het kindercollege terecht met ideeën of wensen voor de gemeente Harderwijk.

Wat zijn uw ideeen voor het kindercollege?

Denk mee, doe mee! De gemeente is nieuwsgierig naar de mening van inwoners en roept Harderwijkers en Hierdenaren op mee te denken over de invulling van het kindercollege. Via het online stadsgesprek kunnen mensen tot 14 april ideeën en suggesties aandragen. Met deze informatie gaat de gemeente aan de slag om de functie van zowel kinderburgemeester als -wethouder definitief vorm te geven. Tips, suggesties, meedenken en -praten kan via onlinestadsgesprek.harderwijk.nl

Harderwijk zijn wij samen

Het kindercollege is een onderdeel van ‘Harderwijk zijn wij samen’. Onder deze titel werkt de gemeente Harderwijk met haar inwoners samen aan een prettige samenleving in Harderwijk en Hierden.

'

Reacties

article
100422
Kinderburgemeester en –wethouder Harderwijk
Een kinderburgemeester en een kinderwethouder gaan in Harderwijk deel uitmaken van ‘Harderwijk zijn wij samen’.
https://harderwijk.nieuws.nl/nieuws/100422/kinderburgemeester-en-kinderwethouder-vormen-vanaf-oktober-het-kindercollege/
2019-03-19T14:00:25+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/138/2019/03/18153258/Abri-DEF_Groot_Pagina_1.jpg
Gemeente, Nieuws