Burgemeester Harm-Jan van Schaik informateur Waterschap Rivierenland

Foto: Gemeente Harderwijk

Van Schaik is momenteel burgemeester van Harderwijk en is op voorstel van de CDA-fractie van Waterschap Rivierenland benaderd als informateur.

Bestuurlijke ervaring

Van Schaik zit momenteel in zijn 2e ambtstermijn als burgemeester. Hiervoor was hij raadslid en  wethouder in Amsterdam-Noord, raadslid in Amsterdam-Zeeburg, en vervulde hij meerdere functies bij verschillende (jongeren)afdelingen van het CDA. De informateur gaat aan de slag om te komen tot een bestuursprogramma voor de komende vier jaar. Hij doet dat samen met de partijen die onlangs werden gekozen in het algemeen bestuur van het waterschap.

Strategische keuzes

Van Schaik is niet de eerste burgemeester die na de afgelopen verkiezingen wordt gekozen als formateur. De meeste burgemeesters zijn mede vanwege hun functie en nevenfuncties prima in staat om te bepalen welke verbindingen gelegd moeten worden om tot een succesvol resultaat te komen. Om tot het bestuursprogramma te komen, voert hij met alle fracties in het algemeen bestuur verkennende gesprekken. Om te kijken welk programma op hoofdlijnen haalbaar is en welke inhoudelijke en strategische keuzes daarvoor gemaakt moeten worden.

De gesprekken met vertegenwoordigers van de fracties starten volgende week.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen