Regenboogpad Harderwijk beklad met godsdienstelijke kreet

Foto: Martijn Pijnenburg

In de vroege woensdagochtend ontdekten voorbijgangers dat het Regenboogpad met zwarte spuitbus van een godsdienstelijke kreet was voorzien.

Walgelijk

Martijn Pijnenburg, fractievoorzitter van D66 Harderwijk-Hierden, gooide een foto van het besmeurde pad de social media wereld in. “Hoe meer aandacht dit krijgt, hoe beter,” antwoordt hij op de vraag of zijn foto gebruikt mag worden. Onder zijn eigen Facebook-bericht stromen de reacties inmiddels ook door.

Verbondenheid

Onder aanvoering van Menno Doppenberg (VVD Harderwijk-Hierden) is het pad uiteindelijk geverfd op het voetpad op Vitringasingel. Het voetpad leidt bezoekers aan de binnenstad van de Houtwalgarage naar de stad en vice versa. Het regenboogpad is door een meerderheid in de Harderwijk gesteund. Het geverfde regenboogpad staat symbool voor een welkom voor iedereen in onze stad. Ongeacht ras, geaardheid of geloof. En juist die laatste zorgt er nu voor dat het lijkt dat gelijkheid voor iedereen nog steeds niet geaccepteerd wordt.

Regenboogpad

Het regenboogpad in Harderwijk is overigens al wel weer toe aan een opknapbeurt. De verf die er gebruikt is, was op veel plekken al versleten en met nat weer zorgde het regenboogpad voor gladde plekken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen