Broodje Kok, het tankstation en Kok Carwash gaan naar BP Nederland

Foto: Kok Experience

Oliemaatschappij BP Nederland neemt per 1 juni de volledige exploitatie van Kok Tankstations B.V. over.

Broodje Kok wordt overgenomen

De overname bevat alle bedrijfsonderdelen van Kok Tankstations B.V. De merknamen (Kok Tankstations, Broodje Kok en Kok Carwash) zullen medio juli verdwijnen van de gevel. BP zal hierin haar eigen concept en naamvoering doorvoeren.

Het BP tankstation, lunchroom Broodje Kok en wasstraat Kok Carwash. Door middel van deze overname verstevigd BP Nederland zijn positie in het midden van het land. Ruben Beens, algemeen directeur BP Nederland: “Wij zijn zeer verheugd deze transactie te kunnen aankondigen. Met de overname van Kok Tankstations slaan we twee vliegen in een klap. Enerzijds behouden we het BP tankstation in ons eigen netwerk anderzijds kunnen we veel leren van het foodconcept Broodje Kok. Dit foodconcept heeft in de petrol-branche veel aanzien, het behoort tot de absolute top van Nederland.”

Focus op Kok Experience

“De afgelopen 6 maanden hebben we na kunnen denken over onze toekomst. Met de opening van Kok Experience 3 jaar geleden zijn we een andere weg ingeslagen. Met veel plezier en enthousiasme hebben we als gezin hier een succes van gemaakt. Naast het verder uitbouwen van Kok Experience, hebben we nog meer plannen voor de toekomst. De werkzaamheden die het vergen om het tankstation, de wasstraat en met name  broodje Kok  op het door ons gewenste niveau te houden past daar niet meer naast. Onze focus ligt, samen met onze kinderen op Kok Experience. Uiteraard doen we dit met een beetje pijn in ons hart”, aldus Johan en Thea Kok

Familiebedrijf

Kok Tankstations is de laatste jaren uitgegroeid tot een middelgroot familiebedrijf met vele disciplines. Er is nu een langdurige huurovereenkomst aangegaan met BP Europa SE – BP Nederland. De overdracht op 1 juni heeft geen negatieve gevolgen voor de huidige personeelsleden; alle werknemers gaan van rechtswege mee over naar de nieuwe organisatie.

 

Reacties