Gezelligheid tijdens weekendje kamperen voor Harderwijkers en Hierdenaren op de Stadscamping

Foto: HNN

Vier organisaties hebben de koppen bij elkaar gestoken en hebben daarmee Camping ‘FF Weg gecreëerd. Van vrijdag 26 juli vanaf 16.00 uur tot en met zondag 28 juli 16.00 uur is de Stadscamping het domein voor Harderwijkers die deze zomervakantie niet op vakantie kunnen.

Wat voor reden dan ook

50 plekken heeft de Stadscamping om te overnachten. In het laatste weekend van juli zijn ze alle 50 gereserveerd voor Camping ‘FF Weg. Harderwijkers en Hierdenaren die deze zomervakantie niet op vakantie kunnen (of gaan) kunnen zich opgeven. De reden waarom inwoners niet op vakantie kunnen, kan heel divers zijn. Of je niet op vakantie kunt omdat beide ouders de zomervakantie moeten werken, of omdat je het niet kunt betalen. De reden waarom iemand 6 weken in Harderwijk blijft, is niet belangrijk. Theo Goosen van de wijkvereniging Stadsdennen-Frankrijk: “Het idee is dat mensen dichter bij elkaar komen. Het kan gebeuren dat die ene persoon, waar je normaal alleen gedag tegen zegt, ook op de camping staat. In plaats van alleen beleefd groeten, sta je ineens samen in de keuken van de Stadscamping het ontbijt klaar te maken.”

Vier partijen

Theo: “Samen met ZorgDat is contact gezocht met de gemeente Harderwijk. Die stonden wel open voor het project. De twee wijkmanagers opperden om eens te peilen bij Quincy van de Stadscamping.of hij zijn terrein niet beschikbaar wilde stellen.” Quincy Hernandez Ortiz, eigenaar van de Stadscamping: “En of wij ons terrein hiervoor beschikbaar willen stellen! Camping ‘FF Weg is precies waar wij voor staan.” Quincy en zijn vrouw Martine zien het ieder weekend weer gebeuren. Kamperen verbroedert. Quincy: “Mensen die op de fiets komen en een klein iglotentje mee hebben, zitten ’s avonds op ons terras te kletsen met mensen die een camper van anderhalve ton bij zich hebben.” De gemeente Harderwijk vindt het een mooi project dat wederom voor verbinding onder de inwoners zorgt. ZorgDat en het netwerk van Theo zullen zorgen voor de mensen die niet op vakantie kunnen vanwege de financiën. ZorgDat zal tijdens het weekend ook aanwezig zijn om er voor te zorgen dat alles op rolletjes verloopt.

Plekken

Tijdens het Harderwijkse kampeerfestijn zijn op de Stadscamping 50 plekken beschikbaar voor mensen met een tent. Voor een plek van 4 personen betaal je €16. Hier zitten 2 overnachtingen, ontbijt, lunch, diner, koffie/thee, water, limonade en activiteitenprogramma bij inbegrepen. Theo: “We willen een hoop leuke dingen gaan doen. Op de camping, maar ook buiten de camping. Misschien gaan we wel een dagje naar het Dolfinarium.” “We hebben het menu al zo goed als klaar,” vult Quincy aan. “Zo hebben we bijvoorbeeld een Italiaanse avond gepland en kun je iedere avond lekker bij het kampvuur een biertje, wijntje of wat fris drinken.” Theo vervolgt lachend: “O ja, en bij gezamenlijk koken en eten hoort natuurlijk ook gezamenlijk opruimen en schoonmaken.”

Opgeven

Opgeven kan vanaf vandaag. Via de website kun je jouw kampeerplek reserveren. Bij voorinschrijving zijn al 9 plekken vergeven dankzij sponsoren. De organisatie is nog hard op zoek. 1) Naar Harderwijkers en Hierdenaren die een lokaal weekendje weg willen. 2) Heb jij een tent die je in het weekend van 26, 27 en 28 juli niet gebruikt en wil je die beschikbaar stellen? Graag! 3) Wil je een plek sponsoren? Ook dat kan. Voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met Theo Goosen ( 06-14403745)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen