Stadsidee 2019: Bedenkers van pumptrackbaan Drielanden krijgen €45000 van wethouder de Jong

Foto: HNN

Met 583 van de bijna 2000 uitgebrachte stemmen is het idee om een Pumptrack in Drielanden te realiseren gekozen tot het Stadsidee van 2019.

Stadsidee 2019

De 4 mannen die het Stadsidee 2019 bedachten, waren oorspronkelijk 2 teams. De plannen kwamen redelijk overeen en samen met de ouders werd besloten om ze te bundelen voor meer draagkracht. En dat heeft goed uitgepakt. Over enkele maanden komt er een baan met harde ondergrond aan de rand van Drielanden. Ergens tussen het Biezenplein, de A28 en de Crescentplas verschijnt dan het Stadsidee 2019.

Pumptrack

Pumptrack is fietsen, steppen of skaten zonder je armen of voeten als drijfkracht te gebruiken. Door het heuvelachtige uiterlijk van de baan en de harde ondergrond kun je met je lichaam jezelf voortbewegen. Pompend de baan door. De 4 jongens van 10 en 12 jaar oud wonen straks hemelsbreed 50 meter bij elkaar vandaan en staan te popelen om te starten: “Nu hebben we de eerste toezegging en gaan we samen met de gemeente bekijken waar de baan kan komen. En hoe die eruit komt te zien. Dan moeten we een bouwer gaan vinden en weten we wat het ongeveer gaat kosten. Daarna kunnen we beginnen. Of we nog geld moeten bijleggen, of dat we van start kunnen.” De jongens kennen diverse pumptracks in Nederland: “Roosendaal is de grootste van Nederland die is echt gaaf! Nee joh, dat is de grootste van Europa.” Ze zijn het er in ieder geval over eens dat het een aantrekkelijke baan moet worden: “Met in ieder geval een splitsing en 2 haarscherpe bochten.”

Wedstrijd Stadsidee

Van 12 juni tot en met 5 juli konden inwoners van de gemeente Harderwijk via de website samenkleurenwedestad.nl kiezen uit 11 ideeën. Allemaal bedoeld om buurt, wijk of stad mooier of leefbaarder te maken. Het idee voor de Ontmoetingstafel van Harderwijk kwam op de tweede plaats met 447 stemmen. Het Stadsidee daagt inwoners uit ideeën aan te dragen om de openbare ruimte te verbeteren. Het Stadsidee is een project dat hoort bij ‘Samen kleuren we de stad’. Een initiatief van de gemeente Harderwijk bedoeld om inwoners de mogelijkheid te geven bij te dragen aan de inrichting van hun stad. Volgend jaar is de wedstrijd er weer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen