Documentaire ‘Woodstock’ bij Bioscoop Atlantic

Foto: CC0

Zondag 18 augustus om twee uur bij Bioscoop Atlantic, 50 jaar na dato, is de docu ‘Woodstock’ (1970) eenmalig te zien. Je bent een hele middag onder de pannen met deze Oscarwinnaar vol muziek, want de ‘Director’s Cut’ duurt bijna 4 uur (inclusief pauze)!

Muziekfestival Woodstock

Deze zomer is het precies 50 jaar geleden dat het legendarische muziekfestival Woodstock – de moeder aller festivals – plaatsvond op een boerenveld in de buurt van Bethel, New York. Tijdens een regenachtig weekend in augustus 1969 was het ‘Three Days of Peace and Music’ waarbij ruim 400.000 mensen onvergetelijke optredens beleefden van onder meer Jimi Hendrix, Joe Cocker, Santana, The Who, Janis Joplin, Jefferson Airplane, Joan Baez en Crosby, Stills & Nash.

Muziekdocumentaire

Regisseur Michael Wadleigh was erbij en maakte een ruim drie uur durende muziekdocumentaire die in 1970 in de bioscoop te zien was en uiteindelijk werd bekroond met een Oscar in de categorie ‘Beste Documentaire’. Om 50 jaar Woodstock te vieren brengt Warner Bros. Pictures de gelijknamige muziekdocumentaire eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop voor een speciale vertoning. Het betreft de ‘Director’s Cut’ van de film met een speelduur van 3 uur en 44 minuten, inclusief een pauze. De documentaire bevat unieke sfeerbeelden, interviews en natuurlijk veel muziek.

Kijk voor meer informatie op www.bioscoopatlantic.nl.

Prijzen

  • Ticket € 12,50 p.p.
  • Vip ticket € 20,00 p.p.
    Incl. koffie of thee bij aankomst, drankje en hapje tijdens de voorstelling of pauze.

woodstock

 

Reacties