Hanze Culinair zaterdag op de Markt en de week erop Mossel Festival

Netherlands, Harderwijk
Foto: Centrummanagement

Samen met Harderwijk Hanzestad pakt Stichting Horecaondernemers Markt zaterdag 24 augustus uit met Hanze Culinair; cultuur met mes en vork. Een nieuw evenement op de Markt om het Hanze verleden te doen herleven met een interactief programma voor jong en oud.

5x wat anders

De vijf aangesloten horecabedrijven gaan vanaf 14.00 uur live koken in hun buitenkeukens. De Boterlap bereidt een Hanze worst, de Graaf van Gelre een Hanze burger, Luigi’s een Hanze borrelplank, Holy Moly heeft maïs tortilla’s met pulled beef en Baron serveert Flämmküchen. Alle gerechten zijn tussen 5 en 10 euro geprijsd en kunnen contant afgerekend worden bij de verschillende buitenkeukens.

Vanaf het podium 5 tafels

Midden op het plein staat een podium met daaraan vijf lange tafels, die door de verschillende horeca bediend worden. De gerechten kunnen ook op de reguliere terrassen worden genuttigd of in de hand meegenomen worden.

Optredens

Vanaf 14.00 uur zijn er optredens van Hakim (bekend van Sesamstraat), de 4Tuoze Matrozen (16.00-17.00 uur), Speelman & Speelman (17.15-17.45 uur) en Dean & The Moonboys (18.00-19.00 uur). Speelman & Speelman sluiten de avond af met hun tweede optreden van 19.15-20.30 uur.

Oude ambachten

Ook zijn er van 14.00-20.00 uur elf verschillende oude ambachten te zien op het plein. Dit varieert van boten karnen, klompen maken, netten haken, een oud-Hollandse snoepkraam tot een scherende barbier.

Mossel Festival Live

De zomeragenda wordt op zaterdag 31 augustus afgesloten met het Mossel Festival Live, dat inmiddels toe is aan de derde editie op de Markt. Als verwijzing naar het visserijverleden gaan de vijf horecabedrijven ieder op hun eigen wijze mosselen bereiden, van traditioneel tot Spaans. Het Mossel Festival Live is van 14.00-21.00 uur. Hier zijn optredens van het Shantikoor De Boekaniers, dat deze dag haar 25-jarig bestaan viert, en de Volendamse band Ancora.

Kaarten kopen

Kaarten kosten 19,50,- euro. Van elke kaart is 5,- euro voor het goede doel: dit jaar stichting Zonnebloem die activiteiten voor ouderen organiseert. De Stichting HOM wil voor deze avond 500 kaarten verkopen en daarmee een mooie cheque uitschrijven.

Kaarten zijn te koop bij alle horecabedrijven of online via www.harderwijklive.nl

Horeca Ondernemers Markt

De vijf horecabedrijven in Stichting HOM willen samen ‘Het mooiste plein van Gelderland’ zijn. Zij kijken terug op zes geslaagde edities van Harderwijk Live. ,,Er wordt door de HOM geïnvesteerd in gratis pleinfeesten, zodat de bezoekers het plein ook op andere momenten weten te vinden’’, aldus Maurice Huizing, voorzitter Stichting Horeca Ondernemers Markt.

Reacties