Eerste wedstrijd in nieuwe kart en direct weer prijs voor Mitchell van Dijk

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Karttalent Mitchell van Dijk knalt bij NK naar eerste overwinning in Mini Parilla-klasse. In zijn nieuwe Praga-kart snelde Mitchell van Dijk zondag naar de overwinning bij het Nederlands kampioenschap 2-takt IAME op het circuit in Emmen.

Toch geen rustiger jaar

De jonge Harderwijker reed de vorige seizoenen altijd aan de kop mee, is Nederlands Kampioen geworden en heeft vorig seizoen afgesloten met de wereldbekerwedstrijden in Brazilië. Hierna besloot Zoet Racing, wat van Mitchell zijn vader is, dat ze een jaar wat anders zouden gaan doen. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan en door zijn werk als auto- en kartmonteur kwam Erwin van Dijk in contact met Richard van OW Karting. Mitchell die met zijn vader weleens mee ging naar kartwedstrijden, die ook nog gewoon regelmatig in de kart stapte om te trainen en toch weer wat wedstrijden reed, kon anders weleens met OW Karting mee rijden. En dat blijkt een goede keuze. Mitchell is momenteel qua snelheid de nummer 5 in zijn categorie. Eerste

Nieuwe klasse, nieuwe kart

Het was zijn eerste overwinning in de Mini Parilla-klasse dit jaar en daar was hij maar wat blij mee. Teambaas Ricardo Oude Weernink van OW Karting had ook genoten van de race van zijn 11-jarige pupil uit Harderwijk. “Mitchell is goed bezig en ontwikkelt zich sterk, deze overwinning is daar eens te meer een bevestiging van.” Op een natte baan aan de Pottendijk in Emmen voelde Mitchell zich zondag als een vis in het water. De Praga-kart was goed afgesteld, de snelheid was dik in orde en de talentvolle jongeling had er veel zin in. “Mijn start was echt goed, ik lag binnen drie rondes op de tweede plaats”, vertelde de 11-jarige snelheidsduivel uit Harderwijk na de race. Nadat hij ook de koploper had ingehaald, keek hij niet meer achterom om in de stromende regen naar zijn eerste zege in de Mini Parilla-klasse te snellen. Het verschil met de nummer twee was meer dan zes seconde.

Tevreden teammanager

“Mitchell heeft hier erg goed gereden”, stelde een zeer tevreden Ricardo Oude Weernink na de race. “Hij begint duidelijk steeds beter te wennen aan de Praga-kart waar hij sinds dit seizoen mee rijdt. Dit was pas zijn tweede regenrace in de Praga-kart en dan zo’n prachtig resultaat neerzetten, daar zijn we uiteraard heel blij mee. Het is duidelijk dat alle puzzelstukjes in elkaar beginnen te vallen.” De teambaas van OW Karting ziet de overwinning van Mitchell als een bevestiging dat ze met Praga op de goede weg zijn. “We importeren Praga nu een jaar of vier en zijn er zeer over te spreken. Het zijn heel goede karts van Italiaanse makelij, maar ze zijn nog niet zo bekend als bijvoorbeeld OTK. Het succes dat we hier dit weekend halen, helpt uiteraard om het merk nog beter op de kaart te zetten. Mitchells overwinning is natuurlijk prachtige reclame voor Praga.”

Lekker racen

Ricardo is erg blij met de snelle Gelderlander in zijn team. “Hij is een slimme rijder en weet heel goed te vertellen wat er goed gaat en wat minder goed gaat. Dat helpt bij de ontwikkeling van het hele plaatje.” Ondanks zijn jonge leeftijd snapt het karttalent uit Harderwijk donders goed dat karten om meer gaat dan snelheid alleen. “Het is echt een samenspel tussen de coureurs en de monteurs, met alleen maar snel rijden ben je er niet. Vandaar dat ik ook zo blij ben met de goede begeleiding bij OW Karting, dat helpt mij weer om stappen te zetten in mijn ontwikkeling als karter.” Dit jaar gaat Mitchell bij het NK vooral voor de dagzeges, het klassement – overall eerste – speelt voor hem geen rol. “Ik heb twee races gemist dit jaar, dus rijd ik niet mee voor de bovenste plaatsen in het kampioenschap. Maar ik rijd naast het NK ook nog GK4 en heb nog een paar races te gaan. De volgende race is in Mariembourg en daar heb ik nog nooit gereden. Ik ben heel benieuwd wat we daar kunnen klaarspelen. Deze overwinning in Emmen geeft me in ieder geval veel vertrouwen voor de komende races.”

Mitchell van Dijk wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door OW Karting, Zoet Racing, Bachmühle, Resytech en Hitec en Reclame Sukses.

Reacties