Gelderse Keepersdag bij Zwart-Wit’63 trekt tientallen keepers uit de regio naar de Parkweg

Foto: ©HNN

Voor de 1e keer gooide Zwart-Wit’63 de poort open voor The Dutch Goalkeepers Academy voor het organiseren van een regionale keepersdag. Zo’n 50 keepers waren van 11.00 tot 16.00 uur aanwezig in het Parkweg Stadion voor een dag vol keeperstrainingen.

Gelderse Keepersdag 2019

Zwart-Wit’63 is wel vaker als locatie gebruikt voor regionale keepersdagen, maar nog nooit voor de keepersschool Zwolle van Eser Elmali. Elmali heeft een aantal keepers van Zwart-Wit ’63 die actief zijn op zijn school en zo was de link gauw gelegd. Met een aantal keepertrainers van zijn academy en Elmali zelf, werden er door de deelnemers een flink aantal oefeningen in parcoursvorm uitgevoerd.

The Dutch Goalkeepers Academy

Samen met zijn trainers zorgt Elmali er wekelijks voor dat keepers een training krijgen die gericht is op de keeper. Niet alleen op de goal staan en ballen tegenhouden, maar ook het meevoetballen, de fysieke gesteldheid en de juiste mindset. En de keepers worden niet afgeleid door voetballers. Iedere vakantie houden ze ook een keepersdag op een andere locatie dan de standaard trainingslocatie. De dagen zijn ingedeeld met een veldtraining, lunch, praktijktraining, weer een veldtraining en de deelnemende keepers krijgen ook een demonstratie van de Academy-staf.

Reportage

Reacties