Bibliotheek moet minimaal €400000 opleveren

Foto: Plan Academiestraat 5 Tenderned

Na de verhuizing van de bibliotheek naar het stadhuis aan de Havendam, stond het pand leeg. Met uitzondering van de afgelopen maanden. Vorige maand verhuisde, de tijdelijke huurder, Popschool Harderwijk naar hun gerenoveerde onderkomen in het Oude Stadhuis op de Markt.

In de aanbesteding

De bibliotheek is enige tijd geleden verhuisd naar het Huis van de Stad. Sindsdien staat het pand van de voormalige bibliotheek leeg. Het pand staat aan het Hortuspark en is eigendom van de gemeente Harderwijk en deze wil de locatie Academiestraat 5 verkopen. De minimale verkoopprijs is €400000. Deze is door een taxateur vastgesteld. De verkoop gaat via een officiële, publieke aanbesteding. Dit betekent dat iedereen met een tof plan (en geld) zich kan inschrijven. Volgens het persbericht is er veel belangstelling voor de herinrichting van de locatie aan de Academiestraat en is het daarom raadzaam voor belangstellenden om met creatieve ideeën te komen. Belangstellenden hebben een maand de tijd om zich in te schrijven.

Plan oude bibliotheek

Vanwege de te verwachten hoeveelheid plannen zal niet ieder plan zal worden voorgedragen aan de selectiecommissie. Er zal een voorselectie worden gehouden. In deze periode worden de globale plannen ingediend. In de voorselectie wordt in ieder geval rekening gehouden met een aantal factoren. Zo moet een indiener aangeven wat de gewenste bestemming van de locatie moet worden. Ook vraagt de gemeente Harderwijk wat de ervaring is van de indiener op het gebied van binnenstedelijke ontwikkeling. En niet te vergeten zal een indiener ook moeten vertellen welke kennis en ervaring deze heeft op het gebied van duurzaamheid.

Vervolg

Na de inschrijving en voorselectie zal er begonnen worden met de gunning. De plannen die door mogen, worden beoordeeld op prijs en kwaliteit. Gaat een plan door naar de gunning, moet er ook een bankgarantie van 10% van de bieding worden betaald. De 3 plannen met hoogste score zullen worden voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen