Wachten met bomenkap tussen Harderwijk en Wezep

Foto: Google Street View

Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit in en langs de bermen van de A28 tussen Harderwijk en Wezep.

Brandcorridor

Om de veiligheid van weggebruikers te waarborgen, moet de natuurlijke berm op de A28 tussen Harderwijk en Wezep drastisch worden gewijzigd. Er komt een geleiderail en brandcorridor. Zo moeten eigenlijk de meeste bomen op deze groenstrook worden gekapt.

Wachten

De werkzaamheden zouden 20 november starten, maar de start is nu uitgesteld. De hele klus zou halverwege december klaar moeten zijn. Een maand later zouden dan de buitenbermen aangepakt gaan worden. Bomen en obstakels binnen 13 meter van de berm zullen dan worden verwijderd omĀ  een gevaar naast de snelweg bij een botsing te voorkomen. De gehele klus zou dan halverwege maart klaar zijn. Door de kritiek van de gezamenlijke gemeenten en de provincie wordt het project voorlopig uitgesteld.

Is het de juiste oplossing?

Omdat alle betrokkenen brandveiligheid en veiligheid voor weggebruikers erg belangrijk vinden, moet er een oplossing komen waar alle partijen zich in kunnen vinden. De geplande wijziging is dat niet en daarom zijn de werkzaamheden voorlopig van de baan. Tot wanneer zal de komende weken blijken. De winterperiode is niet ideaal om vooraf de te kappen bomen te markeren. En in de lente is bomenkap beperkt vanwege het broedseizoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen