Theater blijft komende drie jaar behouden voor voorstellingen

Foto: Google Street View

Stichting Stad als Podium (SAP) gaat vanaf 1 januari 2020 hele jaar door voorstellingen plannen op diverse podia in Harderwijk.  Daarvoor krijgt de organisatie subsidie.

Blijft Theater Harderwijk een ‘zwaar’ agendapunt?

De raad moet nog beslissen over het nieuwe collegebesluit. Het Theater Harderwijk zorgt al jaren voor verschillende meningen in de gemeenteraad. Moet er verbouwd worden, of moet het dicht en moet er elders in Harderwijk een nieuw theater verrijzen? Bijvoorbeeld op de strook land voor het Dolfinarium. Het collegebesluit dat nu genomen is, laat de SaP hun programmering doen en het zorgt ervoor dat de SPH in ieder geval het Theater kan blijven exploiteren. Of beide cultuurstichtingen in 2023 ook nog in het Theater aan de Stationslaan hun voorstellingen plannen, zal de tijd uitwijzen.

Allerlei  voorstellingen

Bij de SaP gaat het om toneelvoorstellingen, concerten, cabaret, dans en nog veel meer. Eén van de podia is het huidige Theater Harderwijk. Theater Harderwijk maakt onderdeel uit van het totale theateraanbod Stichting SAP mag naast andere locaties in de stad de komende drie jaar voorstellingen plannen in de theaterzaal aan de Stationslaan. Stichting Podia Harderwijk (SPH) krijgt voor de exploitatie van de zaal tot 2023 subsidie.

Medewerking

Ook de eigenaar van de theaterzaal gaat akkoord met de nieuwe programmering Het Christelijk College Nassau-Veluwe (CCNV) is eigenaar van  de theaterzaal aan de Stationslaan. Zij gaan  de komende drie jaar de zaal beschikbaar te houden voor voorstellingen.

Middenpodium

Voor een aantal voorstellingen is een middelgroot binnenpodium nodig. Op verzoek van de gemeente houdt SPH het theater aan de Stationslaan in stand. “Er zijn in de stad verschillende ontwikkelingen gaande die mogelijk leiden tot de bouw van een nieuw theater”,  aldus wethouder Gert Jan van Noort. “Daarom blijven we voorlopig gebruik maken van het Theater Harderwijk. Uiteraard met welwillende medewerking van het CCNV”.

Theater voorlopig niet verbouwen

Er is voor Stichting SAP meer tijd en middelen om te groeien in de programmafunctie Voor de komende drie jaar blijft het theater aan de Stationslaan als binnenpodium in Harderwijk bestaan. De kennis en ervaring van de SPH blijft behouden in samenwerking met Stichting SAP. De organisaties krijgen ook de mogelijkheden om aan te sluiten op beoogde ontwikkelingen op het Dolfinariumeiland.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen