Skeelerbaan op de Parkweg en nieuw voetbalveld voor Zwart-Wit’63

Foto: ©Johan Ramon

Eindelijk komt er een skeelerbaan in Harderwijk. Het was voor de schaatsfanaten in Harderwijk, verenigd in de Viking en Vol Moed, maar de contouren van de vaste plek voor hun buitenbaan zijn inmiddels zichtbaar.

Skeelerbaan

Ze moeten lang lobbyen, het bestuur van Schaatsvereniging Viking uit Harderwijk. De vereniging die gericht is op alles rondom schaatsen, geeft ook fiets- en skeelertrainingen in de zomer. Vooral dat laatste werd meestal gedaan op de skeelertrack in Heerde. Al een aantal jaar geleden werden de eerste ideeën geopperd om op de plek van de ijsbaan aan de Plantage een geasfalteerde skeelertrack te creëren. Met de eerste gesprekken voor de herinrichting van dat gebied, de Wellen, kwam ook de skeelertrack-wens ter sprake. Helaas voor de schaatsers werd er niet gekozen voor een optie met verwerkte skeelerbaan. Ze konden weer verder op zoek naar een geschikte locatie.

Nieuwe sportboulevard

De inrichters van een ander deel van Harderwijk, de nieuwe sportboulevard aan de Parkweg, hadden nog wat financiële ruimte. De ovale track wordt momenteel zo’n 30 centimeter diep ingegraven. Hier wordt dan puin ingestort, waarop een groenig asfalt wordt gelegd. De baan komt op de hoogte van het grasveld en valt daarom zo min mogelijk op. Het totaalplaatje komt uit op zo’n €50000. Omdat er geen hekken, kleedruimtes en verlichting bijkomt, is het terrein straks ook nog prima inzetbaar voor markten, kermissen, circussen of andere events.

Voetbalveld

Ook bij buurman Zwart-Wit’63 is begonnen met een verbouwing. De club past de fietsenstalling aan en naast de kantine is aan de zwembadkant gestart met het aanleggen van een pupillenveld. De ruimte heeft de maten van een half voetbalveld en zal zo worden ingericht dat de jongste voetballers hier hun wedstrijden kunnen spelen. Ook kunnen andere teams dit veld gebruiken als inloopveld.

skeelerbaan

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen