Bewoners Drielanden schrikken van anonieme brief over veroordeelde kindermisbruiker in hun buurt

Foto: Pixabay

Een lastige situatie voor de burgemeester en inwoners van de wijk Drielanden. Bewoners rond de Stakenbergerhout/Tafelbergerhout hebben onlangs een anonieme brief in de bus gehad over één van hun buren. De man is recent uit zijn proeftijd van 5 jaar gekomen na een veroordeling voor seksueel misbruik van kinderen.

Veroordeeld

De man is 7 jaar geleden in hoger beroep gestraft door de rechtbank en moest toen een gevangenisstraf van 2,5 jaar uitzitten. Ook kreeg hij een proeftijd van 5 jaar opgelegd. De man kreeg in 2011 een celstraf van 24 maanden voor het misbruiken van zeven minderjarige jongens rond de leeftijd van 14 jaar. De man ging tegen het vonnis in beroep. En dat verloor hij in december 2012 en de straf werd verhoogd naar 30 maanden.

Onrust en zorgen wegnemen

Burgemeester Harm Jan van Schaik nodigde de bewoners rondom de Stakenbergerhout/Tafelbergerhout uit voor een bijeenkomst. De brief heeft voor onrust en vragen gezorgd en de gemeentebestuurder en politiemedewerkers hoopten met de bijeenkomst dit deels weg te nemen. De dader is met naam en adres in beeld bij de politie en gemeente en zo gaat de burgemeester er vanuit dat de kans op recidive het kleinst is. Volgens een rapport over de man in 2012 blijkt de kans op recidive erg groot.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen