Boete voor Harderwijkse Manon en moeder Reina

Vorige week hoorden de twee hun strafeis. Vandaag was de uitspraak. Een boete van €350 voor Manon en een boete van €400 voor moeder Reina. Manon kreeg de boete voor smaad en Reina voor het schenden van haar beroepsgeheim.

Wat is er gebeurd?

Een jaar geleden zag Reina van Loo bij het huis van haar dochter en kleinkinderen een oud-cliënt lopen. Reina die zorgmedewerker is en de man daarom herkende, waarschuwde direct haar dochter Manon. De man is namelijk 20 jaar geleden veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een minderjarige. Ook wist Reina dat de man, uit een recenter verleden, voorvallen met minderjarigen heeft opgebiecht. De man is verstandelijk beperkt en loopt in het kader van dagbesteding folders in de wijk Drielanden.

Whatsapp-groep

Dochter Manon plaatste de foto van de man, die haar moeder maakte, in de Buurtgroep van Whatsapp. Volgens de vrouwen was er geen begeleiding bij de man aanwezig en daarom vonden zij het nodig dit te delen met de buurtbewoners. De man kon een direct gevaar voor de kinderen zijn. Volgens de rechter was dit niet het geval, uit het dossier blijkt dat de man gewoon begeleiding bij zich had tijdens de dagbesteding.

Boete niet betalen, maar wel zitten

Moeder en dochter willen de boete niet betalen. Als het moet, dan gaan ze wel een paar dagen zitten. Dit is volgens de rechter geen keuze en strafte de beide dames tot het betalen van €400 en €350. Beide dames gaan tegen dit vonnis in hoger beroep.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen