Doneeractie door vrienden voor de zwaar getroffen Ronnie

Foto: ©Service & Veiligheid

Gezellig oud en nieuw vieren. Plots gaat dan je telefoon; een brandweerman die belt en je vraagt of je thuis bent. Het gebeurde Ronnie Kernebeek, die via een telefoontje te horen kreeg dat zijn woning in de brand stond op oudejaarsavond.

Brand op Marsdiep

De brandweer werd even voor half twaalf opgeroepen voor een woningbrand aan de Marsdiep in Harderwijk. Het was onbekend of er iemand in de woning was, de brandweer heeft hierop snel opgeschaald naar middelbrand.

Flink huisgehouden

De brandweer heeft de woning geblust, maar er viel weinig aan te redden. Stichting Salvage is ingeschakeld, en zullen alles op alles zetten. De bewoner mag minimaal 3 maanden zijn woning nog niet in, dan is het pas bewoonbaar.

Hulp van vrienden

Service en Veiligheid, de groep waarvan de bewoner een teamlid van is, laten weten: “Dit is iets wat je niemand gunt, en zeker niet iemand die voor iedereen klaar staat.” Het nieuws is bij de vriendengroep keihard binnengekomen. “Wij zullen Ronnie, bijstaan waar nodig. We verwachten dat de kosten voor hem in de duizenden euro’s gaan lopen, en dan zeggen we het nog zachtjes.” De groep vrijwilligers ging direct in overleg met elkaar en zoeken nu de media op. “Ronnie is onderdeel van een vrijwilligersgroep en met alleen elkaar gaan we het niet redden. Zo wil je 2020 niet beginnen”, aldus Luc Bakker en Werner Gerritsen, oprichters van Service en Veiligheid.

Doneeractie

Inmiddels is er een doneeractie gestart. Op deze manier hoopt de groep, dat er genoeg hulp/geld binnenkomt en zo hopen ze zo spoedig mogelijk de woning te kunnen herstellen. Doneren kan via: https://www.doneeractie.nl/actie/-40508 of stuur via Facebook een bericht naar @Serviceenveiligheid. Hier kunnen ook mensen die middelen/inboedel beschikbaar willen stellen, terecht.

Harderwijkers in nood

Ook Anneke van Lingen van de Stichting Mensen in Nood 0341 heeft aangegeven dat er voor Ronnie het nodige beschikbaar zal zijn. Stichting Mensen in Nood 0341 is een door vrijwilligers opgezette en gerunde organisatie die van het giften moet hebben. Zij staan mensen uit de regio bij die het om wat voor reden dan ook (even) zwaar hebben. De stichting kan vooral bestaan doordat Harderwijkers producten/voedsel beschikbaar stellen. Mensen die kleding overhebben en dit via Facebook kwijt willen, doen een melding in één van de groepen van de Stichting en geven dan aan dat de kleding te ruil is voor wasmiddel, soep of een andere boodschap.Doneeractie

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen