Gevoel van onveiligheid bij bewoners omgeving Stakenbergerhout

Foto: Google Street View

Volgens bewoners rondom de Stakenbergerhout neemt de gemeente haar taak rondom de veiligheid van de bewoners niet serieus. Aangiftes worden niet opgenomen of teruggekoppeld en de bewoners krijgen geen reactie vanuit de gemeente. Volgens Bart Bijvank, communicatie-adviseur bij de gemeente Harderwijk, neemt de gemeente de zaak absoluut serieus.

Gevoel van onbegrip

Pogingen tot telefoongesprekken worden niet beantwoord of de contactpersonen zijn onbereikbaar. De politie neemt geen aangiftes voor ze op, maar schuift dit direct door naar de gemeente. En vanuit de gemeente komt niet veel meer dan: “We zijn er mee bezig.” Dit stuit de bewoners tegen de borst. Dinsdagmiddag is de woning van het gezin door een aantal mannen benaderd, daar begonnen ze stampij te maken voor de deur van het gezin.

Weer in de fout

Bewoners vrezen voor hun eigen veiligheid en die van hun kinderen. Voor hun eigen veiligheid omdat er steeds vaker onbekende auto’s door de straat rijden en voor de woning van het betreffende gezin langzamer gaan rijden. “Wie weet wat voor halve garen daar ineens uit stappen en wat ze dan van plan zijn?” Ook vrezen de bewoners dat hun kinderen  slachtoffer van de man zouden kunnen worden. De man heeft altijd ontkend dat hij 7 jongens heeft misbruikt. Sinds juni heeft de man wel geprobeerd om een gewoon leven op te zetten voor zichzelf en zijn gezin. Hij heeft als vrijwilliger bij FC Horst achter de bar gestaan, hij is als dj actief geweest bij de buurtbbq afgelopen zomer en hij heeft kinderen aangeboden om privé muziekles te geven.

De maat is vol

Voor de bewoners is de maat nu echt vol. Voor hen moeten de man en zijn gezin verhuizen. De onrust die het sinds de bekendmaking in december teweegbrengt, is onnodig en kan volgens hen alleen worden gestopt als de man er niet meer woont. De groep bewoners probeert nu een zo groot mogelijk offensief in te zetten. De media is benaderd. Harderwijk Nieuws, De Stentor, maar ook Hart van Nederland, PowNews en andere media zijn op de hoogte van het verhaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen