Grote vrachtwagen om Nero voor laatste keer naar Jam te brengen

Foto: Jam Harderwijk

Nero is een jongen van 10 jaar die al heel veel heeft meegemaakt. Begin 2019 werd het hem te veel en raakte hij getraumatiseerd.

Terugkeer naar dagelijks schoolleven

Hij kwam op zijn school niet meer tot leren, en kwam thuis te zitten. Na thuis even tot rust te zijn gekomen, kon hij bij Jam in Harderwijk terecht om spelletjes te doen, te knutselen en te sporten. Hij kreeg steeds vaker weer een lach op zijn gezicht. Langzamerhand gingen de schoolboekjes weer een beetje open. Soms vlogen de boeken en pennen door de kamer, maar op een gegeven moment kreeg hij de wil om over te gaan naar klas 6 , en lukte het steeds vaker om hard te werken.

Dit schooljaar

Na de zomervakantie is hij enkele dagdelen per week naar de Verschoorschool in Nunspeet gegaan. Nero ontdekte weer hoe leuk het is om met klasgenoten te voetballen en lol te maken, en hij trof zorgzame juffen en meesters die hem begrepen. En vandaag is dan het grote moment: Nero gaat weer volledig naar school. Vorige week was hij voor het laatst, nog één middag bij Jam.

Grote verrassing

Eén van de medewerkers haalde hem op bij de Verschoorschool, en vertelde dat er een verrassing klaarstond verderop, en dat het te maken had met Nero’s grote hobby: grote, glimmende, felgekleurde, snelle auto’s. Op het Transferium in Nunspeet stond een enorme gele vrachtwagen voor hem klaar, geregeld door Delta berging uit Ermelo. Helemaal overdonderd stapte Nero in, waarna de chauffeur via een mooie route het allerlaatste ritje naar Jam maakte. Bij de slagboom aan het Kloosterplein stonden zijn moeder, zijn oude begeleiders en medeleerlingen hem op te wachten. Binnen was het versierd en waren er lekkere hapjes.

Het nieuws van harderwijk.nieuws.nl gemakkelijk volgen?

  • Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter en Instagram
  • Krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
  • Meld je ook aan voor berichten in je browser. Bij een nieuw bericht verschijnt er een melding op je scherm. Kun je het gelijk lezen. 
  • Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen