Presentatie ‘De natuur in Bulgarije en de Pyreneeën’ van de KNNV en IVN

Foto: Pixabay

Bent u al weer plannen aan het maken voor de vakantie? En lijkt het u leuk om te horen hoe het bevalt om met andere KNNV’ers en IVN’ers van de natuur te genieten? Kom dan 10 maart naar het Pakhuis, waar Peter Pfaff en Volkert Bakker vertellen over hun ervaringen van vorig jaar.

Volkert Bakker was in de Pyreneeën

Volkert: dat we meegaan met een kampeervakantie van de KNNV, spreekt ieder jaar wel voor zich. Ieder jaar is het weer een feestje. Heel veel genieten in mooie natuurgebieden met andere KNNV’ers, die allemaal dezelfde belangstelling hebben. Dit jaar kozen we voor de hoogvlakte van de Cerdanya in de Pyreneeën, net onder Andorra. We troffen het erg met het weer. Terwijl Europa zuchtte onder een hittegolf, kampeerden wij op 1700 m hoogte en konden daardoor iedere dag heerlijk wandelen. De enige regendag gingen we naar La Sue d’Urgell, een leuk historisch plaatsje, waardoor we de hagelbui op de camping misten. In totaal zagen we 75 verschillende soorten vlinders, dus u kunt wel nagaan wat een geweldig gebied het was. Ik vertel u er graag meer over.

Peter Pfaff was in Bulgarije

Peter: Ook in 2019 heb ik weer een KNNV-reis af kunnen tikken: een reis naar het voor mij volstrekt onbekende land Bulgarije. Ieder jaar is het weer lastig om te kiezen uit het best wel gevarieerde aanbod van KNNV-reizen, maar het in het zuidoosten van Europa liggende Bulgarije, en het daar aanwezige bergachtige gebied, de Rodopen, trokken mijn aandacht. Het accent lag dit keer op vogels, maar zoals altijd bepalen de deelnemers uiteindelijk zelf waar hun interesses liggen. Inderdaad stonden de vogels centraal, maar ook vlinders en andere insecten, zoogdieren, reptielen en planten ontbraken uiteindelijk niet op de lange eind lijst van onze waarnemingen. Een aantal van deze soorten heb ik op de foto kunnen vastleggen, net als het fraaie landschap.

Meer info presentatie

Nieuwsgierig geworden? Komt u gerust maar kijken. Informatie bij Volkert Bakker: 0341-424293. Op dinsdag 10 maart 2020 20.00 uur in het Pakhuis in Ermelo. Toegang is gratis, koffie en thee € 1

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen