Repair Café Harderwijk had ruim 40 bijeenkomsten en meer dan 500 kapotte spullen ‘gered’

Foto: Pixabay

Er waren de vaste maandelijkse Repair Café’s in Kringloopcentrum Het Goed is en gedurende het voorjaar/zomer elke maand nog een extra reparatiesessie in ontmoetingstuin De Rietmeen.

Extra locaties

Net als voorgaande jaren werd er ook in 2018 en 2019 weer een extra Repair Café georganiseerd in De Aanleg waar veel ouderen langskwamen met hun rollator of rolstoel. Tot slot is in beide jaren een speciaal kinder-repaircafé gehouden: voor 6 groepen van de Leonardo-basisschool en voor de Prisma-groep van basisschool De Parel.

Repair Café

Harderwijkers wisten het Repair Café te vinden met een grote variatie aan kapotte spullen: veel ‘apparaten waar een stekker aan zit’, maar ook kapot huisraad, speelgoed, tuingereedschap of kapotte kleding of textiel. In totaal werden er in 2018/2019  736 kapotte spullen aangeboden, waarvan er 505 konden worden gerepareerd en daarmee gered van de afvalcontainer!

Inwoners enthousiast

Uit de evaluatie die de bezoekers invullen, blijkt veel enthousiasme over het Repair Café: men vindt het een ‘geweldige voorziening’ en waardeert de gezelligheid en het contact met de reparateurs. Ook het leerzame karakter wordt door de klanten vaak genoemd: leerzaam om te zien hoe het apparaat wordt gerepareerd, maar ook de adviezen die men krijgt over het belang van onderhoud en schoonhouden van bijvoorbeeld stofzuigers of koffiezetapparatuur.

Agenda 2020

Het Repair Café houdt ook in 2020 de vaste bijeenkomsten iedere eerste vrijdagochtend van de maand in Kringloopwarenhuis Het Goed. Daarnaast is er van mei t/m september iedere laatste zaterdagochtend van de maand Repair Café in ‘Ontmoetingstuin De Rietmeen’. Voor meer informatie: zie de website: www.repaircafeharderwijk.nl. Voor contact en informatie: [email protected]

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Reacties