Inwoner van gemeente Harderwijk besmet met het coronavirus 

Foto: ©All In One Fotografie

Vanavond is bekend geworden dat ook bij een inwoner van de gemeente Harderwijk  besmetting met het coronavirus (COVID-19) is vastgesteld. Deze inwoner ligt in isolatie in ziekenhuis St Jansdal Harderwijk.

Meerdere testen

De afgelopen periode zijn in het Sint Jansdal meerdere mensen getest op het coronavirus. Bij één persoon is gebleken dat deze besmet is met het coronavirus. De persoon ligt nu in een quarantainekamer in het ziekenhuis in Harderwijk. Het gaat om een patiënt die afgelopen nacht via de spoedeisende hulp is heropgenomen met luchtwegklachten en koorts. De besmetting heeft geen gevolgen voor de patiëntenzorg in St Jansdal. Alle geplande operaties en (polikliniek)bezoeken gaan gewoon door. Wel vraagt het St Jansdal patiënten en bezoekers niet naar het ziekenhuis te komen als zij luchtwegklachten (hoesten en benauwdheidsklachten) hebben.

Contactmomenten

GGD Noord- en Oost-Gelderland heeft onderzocht met wie deze patiënt contact heeft gehad (contactonderzoek). De contacten van de patiënt zijn door de GGD benaderd en zij hebben instructies gekregen over wat zij moeten doen. Krijgen deze contacten klachten die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden ook zij in isolatie geplaatst en getest op dit virus.inwoner

Nieuwe besmettingen

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen hetzelfde protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen wordt de kans verkleind dat de ziekte zich in Nederland kan verspreiden.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen