Zuiderzee-avond in Harderwijk met schrijfster Eva Vriend

Foto: Zuiderzeemuseum/Wikimedia

Begin februari verscheen het nieuwe boek van schrijfster Eva Vriend met de titel ‘Eens ging de zee hier tekeer’. Het Stadsmuseum Harderwijk en Palingmuseum Harderwijk organiseren daarom de Zuiderzee-avond.

Zuiderzee-avond met levensgeschiedenis van vier Zuiderzeefamilies

In het boek, dat lovende recensies kreeg onder andere in DWDD, vertelt de schrijfster aan de hand van de levensgeschiedenis van vier Zuiderzeefamilies een groots verhaal over het houvast van tradities, de veerkracht die vereist is om vooruit te komen en vissersbloed dat kruipt waar het niet gaan kan.

Interview met Dries van den Berg

Eva Vriend deed onderzoek naar het leven in de voormalige Zuiderzeeregio, ná de afsluiting van de Zuiderzee op 28 mei 1932. Wat betekende deze ingrijpende verandering voor de cultuur, identiteit en toekomstdromen van de bewoners van dit gebied? En heeft dit ook nu nog gevolgen? Eva zal op dinsdag 31 maart worden geïnterviewd door gastheer Dries van den Berg.

Meer info Zuiderzee-avond

Na afloop kan het boek worden gekocht en gesigneerd. Het Palingmuseum is ook geopend voor publiek. De avond vindt plaats in Vispaleis Dries van den Berg & Zn aan de Stephensonstraat te Harderwijk. Inloop is vanaf 19.00 uur, reserveren is noodzakelijk en kan via [email protected]; kosten zijn € 5,00 p.p. (inclusief 1 consumptie en wat lekkers). De avond is een samenwerking tussen Stadsmuseum Harderwijk, Vispaleis Dries van den Berg & Zn. en het Netwerk Zuiderzeecollectie.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

 

Reacties