Aaltjesdagen 2020 geannuleerd vanwege onzekerheid coronavirus

Foto: ©Elsabijn Lindenbergh

Normaal is dit een tijd van drukte voor de vrijwilligers van de Stichting Aaltjesdagen, maar nu kan er weinig gedaan en geregeld worden.

Aaltjesdagen geannuleerd

Afspraken maken met deelnemers aan de verschillende onderdelen over het meerdaagse evenement of het vinden van sponsors werd de stichting praktisch onmogelijk gemaakt. Bedrijven maken pas op de plaats en houden de hand op knip. Onzekerheid is de grootste factor voor het annuleren van de Aaltjesdagen. Voorzitster van de Stichting Aaltjesdagen, Christel van der Stouw, schrijft op haar Facebook: “Het is balen, maar wel op een gepast niveau. Ik wens iedereen die op zijn of haar manier vecht tegen het coronavirus (of de gevolgen daarvan) heel veel sterkte.”

Verplaatsen of kleiner

Alle opties om de Aaltjesdagen naar een later moment dit jaar te verplaatsen of bijvoorbeeld in een afgeslankte vorm te laten plaatsvinden, zijn bekeken. Verplaatsen is geen mogelijkheid gebleken vanwege andere evenementen, weersverwachting en beschikbaarheid deelnemende partijen. Daarbij komt dat de Aaltjesdagen de zogenaamde aftrap zijn voor de start van het toeristisch seizoen in Harderwijk. Een geminimaliseerde Aaltjesdagen is voor de Stichting ook geen optie. Omdat het evenement een bekende naam is, in onder andere jaarmarkten-land, zal het altijd veel bezoekers trekken. De organisatie ziet dan geen kans om de veiligheid te garanderen.

Datum 2021 al bekend

In 2021 staan de Aaltjesdagen natuurlijk alweer op de agenda. Het is namelijk altijd het weekend van de tweede zaterdag van juni. https://www.facebook.com/henk.vermeer/posts/10223371734707003

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen