Voorarrest van vermeende drugsdealer (25) wordt verlengd door rechter

Foto: Rechtspraak

De rechtbank heeft beslist dat een 25-jarige man uit Harderwijk langer vast moet blijven zitten. Zijn voorarrest wordt hiervoor met minimaal 2 maanden verlengd.

Voorarrest verlengd

Zijn strafzaak kon vanwege de coronamaatregelen niet inhoudelijk behandeld worden. Hij wordt verdacht van drugsbezit en het dealen van drugs. De verdachte en zijn advocaat woonden de pro-formazitting via videoconferentie bij.

Voorlopige vrijlating

De advocaat vroeg om voorlopige vrijlating van de man. De rechtbank wijst dat verzoek af vanwege de kans op herhaling. Volgens de rechtbank is dat risico te groot, vooral omdat de reclassering geen mogelijkheden ziet om met voorwaarden de risico’s te beperken of het gedrag van de man te veranderen.

Voortgang zaak

De zaak gaat pro forma verder op 26 juni 2020. De inhoudelijke behandeling staat gepland voor 24 juli 2020.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen