Sportfotograaf maakt van hobby zijn werk

Foto: Ronald Bonestroo

Enigszins noodgedwongen, door het corona-virus, maar ook omdat hij het gewoon leuk vindt, is sportfotograaf Ronald Bonestroo van zijn hobby zijn werk gaan maken.

Sportfotograaf

Ronald Bonestroo grossierde jarenlang in de beste sportfoto’s. Eigenlijk stonden er iedere maandag wel foto’s van hem in de regionale én landelijke dagbladen. In zijn beste weekenden stonden er op maandag in praktisch alle dagbladen wel één of meerdere foto’s uit zijn lens geschoten. Ook Harderwijkers die een eredivisiewedstrijd bezochten, werden regelmatig door Bonestroo gevonden en op de kiek gezet.

Fysiek

De frequentie en het enthousiasme waarmee Bonestroo op social media zijn werk etaleerde, werd ineens een stuk minder. Zo’n 2 jaar geleden kreeg hij een auto-ongeluk. Hij werd op de snelweg van achteren aangereden en kreeg in de periode erna whiplash-verschijnselen. Hierdoor werd het uitoefenen van zijn werkzaamheden voor zijn eigen onderneming zo goed als onmogelijk. De gevolgen van het auto-ongeluk zorgden ervoor dat hij thuis kwam te zitten.

Sportvissen

Dat thuiszitten bleek niks voor de bezige Bonestroo te zijn. Hij pakte af en toe weer eens een sportwedstrijd mee om te fotograferen, maar ook zijn hobby sportvissen voerde hij weer vaker uit. Van kleins af aan ging hij al met zijn vader vissen, als jongetje aan de kant met een hengeltje en vissen op voorntjes en karpers. De laatste jaren richtte Bonestroo zich op vissen vanaf de boot en dan vooral op het vangen van snoeken. Vorig visseizoen was hij al als visbuddy in te huren, inclusief boot, maar gaf hij er nog geen ruchtbaarheid aan. sportfotograaf

Dagje vissen op de boot

Vanwege de coronatijd is zijn werk als sportfotograaf tot aan de start van het nieuwe voetbalseizoen stil komen te leggen. Bonestroo moest dus (tijdelijk) op zoek naar een andere inkomstenbron. “Dus waarom dan niet mijn tweede inkomstenbron groter maken,” bedacht hij zich eind maart. Tegenwoordig is Bonestroo in te huren als roofvisgids. Met zijn professioneel ingerichte boot van 5 bij 2 meter neemt hij maximaal 2 personen mee naar de beste visplekken op de Randmeren. Hij heeft diverse computers aan boord met bodemtrackers om de beste plekken te vinden. Dood aas of kunstaas, de snoeken weten zijn boot bijna altijd te vinden. Voor €199 ben je een hele dag op het water en krijg je de passie en kennis over roofvissen van Ronald Bonestroo gedeeld. Vangstgarantie zit er niet bij, maar de Harderwijker gaat bijna nooit met een nulscore naar huis.

Gratis dagje vissen?

Vanaf zaterdag 30 mei mag er weer op snoek gevist gaan worden en is er ook te boeken bij Visgids Harderwijk. De Visgids van Harderwijk heeft een hier ook een like en deel-actie opgezet. Bij 1000 likes op zijn Facebook-pagina wordt er een gratis visdag ter waarde van €199 verloot!

 

 

 

Reacties