Sint Jansdal heeft te maken met corona-uitbraak op verpleegafdeling

Foto: ©Martin Weijmer All In One Fotografie

In het ziekenhuis Sint Jansdal in Harderwijk is sprake van een corona-uitbraak op een verpleegafdeling.

Stijging op niet-COVID-afdeling Sint Jansdal

“Er is een stijging geconstateerd op een verpleegafdeling waar niet-Covidpatiënten liggen. Plotseling testte een aantal patiënten die er al een tijdje lagen positief”, zegt zorgmanager Frits van der Velde in het NPO Radio 1 Journaal. Het gaat om vier van de zeventien patiënten. De mensen om wie het gaat, testten eerder tijdens hun opname nog negatief.

De oorzaak van de besmetting wordt onderzocht. Volgens Van der Velde kan het komen door het bezoek – dat volgens hem maar mondjesmaat wordt toegelaten, maar ook kan een personeelslid de bron zijn of werd het virus door een langere incubatietijd eerder niet opgemerkt.

Langzamer dan elders

Van der Velde wijst erop dat in het St Jansdal het aantal coronapatiënten sowieso al langzamer terugliep dan in andere ziekenhuizen, omdat er “in de buurt een aantal haarden is”, wat zorgt voor aanhoudende instroom. Een aantal patiënten is overgebracht naar andere ziekenhuizen om de druk te verlichten. Ook zijn niet-spoedeisende operaties afgebeld.

Het bericht Corona-uitbraak op verpleegafdeling ziekenhuis Harderwijk verscheen eerst op Nieuws.nl.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties