95-voudig voetbalinternational Liesbeth Migchelsen (49) overleden na kort ziekbed

https://twitter.com/CanberraUnited/status/1265526871883681792/photo/1
Foto: Twitter Canberra United

De Australische club Canberra United, waar Migchelsen in 2013 actief geweest is als hoofdtrainer, meldt dit op hun Twitter-pagina. Ze overleed dinsdag aan de strijd tegen kanker.

95-voudig international met imposant voetbal-cv

Liesbeth Migchelsen is 49 jaar geworden en in die tijd bouwde zij een indrukkende voetbalcv op. In Harderwijk voetbalde ze bij VVOG, daarna ging ze naar Puck Deventer, Saestum in Zeist, ze speelde bij het Duitse FFC Heike Rheine en bij de vrouwen van AZ. In 18 jaar tijd vertegenwoordigde Migchelsen 95 keer het Nederlands vrouwenteam.

Na voetbal ook trainer

Na haar actieve voetbalcarrière stortte ze zich op haar trainersloopbaan. Ook als trainer en coach heeft ze bij verschillende clubs een flink cv opgebouwd. Ze begon in Nederland bij de KNVB en daarna vervulde ze in Azië en Australië meerdere functies. Ook was Migchelsen voor de KNVB en UEFA actief als docent.

Voetbalgezin

Migchelsen komt uit een echt voetbalgezin. Vader Arend verdedigde bij meerdere clubs in de regio het goal. Na zijn actieve voetbalcarrière was hij actief als trainer. En broer Theo stond ook op de goal. Hij schopte het tot een actieve keepersloopbaan in het betaalde voetbal. Hij stopte zijn actieve voetbalcarrière vanwege blessureleed. Als trainer was hij actief op de hoogste niveaus van het amateurvoetbal.

Reacties