Terrassen en restaurants mogen weer open

Stilte voor de storm? 1 juni 2020 om 11.45 uur
Stilte voor de storm? 1 juni 2020 om 11.45 uur
Foto: ©Maximaal Sales

Maandag 1 juni 2020 gaat als historische dag de geschiedenisboeken in. Om 12.00 uur ’s middags mocht in het hele land de horeca de deuren weer openen voor hun gasten.

Terrassen!

Even lekker met vrienden of familie een terrasje pakken mag weer. Zoals het voor de corona-uitbraak was, is het nog lang niet. Maar het begin is er. Ook mogen restaurants weer 30 gasten ín hun zaak hebben. Hoe het precies zit, hangt van de ondernemer zelf af. Er zijn maatregelen waar ze zich vanuit de overheid aan moeten houden. Niet het maximaal aantal gasten overschrijden. Afstand tot de gasten houden als dat kan. Een check-up over de gezondheid bij het inchecken. En er zijn zaken die ondernemers zelf beslissen. Reserveren voor een plekje of juist niet. Met een tafelbegeleider werken, of niet. Hoe zet ik mijn routing goed neer, zodat niemand elkaar in de weg loopt?

Gastheren en gastvrouwen

Volgens Robert van den Berg, van de gezamenlijke Boulevard-ondernemers zijn de gastheren en gastvrouwen ingezet om de bezoekersstroom te reguleren. De gemeente heeft de zogenaamde “Gele Brigade” ingezet als wegwijzers en er lopen gastheren rond die door de Boulevard-ondernemers worden ingezet. Van den Berg: “We doen het écht met z’n allen. De afgelopen dagen hebben de gemeente, politie en horecaondernemers er voor gezorgd dat we vanaf vandaag zo optimaal mogelijk met z’n allen van Harderwijk kunnen genieten. We hebben als doelstelling om niemand te weigeren, maar om de bezoekersstroom te reguleren.”

Afzetting

Ieder terras is duidelijk zichtbaar afgezet. De meeste horecaondernemers hebben wat vierkante meters erbij gekregen en de meeste terrassen zijn maar op 1 manier te betreden. Hierdoor ontstonden er kort voor 12.00 uur wat rijen bij sommige zaken. En toen het op maandag 1 juni dan eindelijk zo ver was, klonk er vanuit de haven een enorme scheepstoeter en was er applaus en gejuich te horen. We zijn weer een stap verder in corona-tijd. We kunnen weer mondjesmaat gebruik maken van de horeca.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen