Driftkarten in crazy karts in de Fabriek aan de Baanweg in Harderwijk

Foto: ©Marco Jansen

Door Marco Jansen – Fun, spanning en sensatie. Dat is driftkarten, in Amerikaanse crazy karts op de nieuwe kartbaan in de Fabriek. De LED-verlichting zorgt voor een lichtshow in allerlei kleuren en geeft het pand ’s avonds een bijzondere beleving. ,,Een compleet nieuwe sensatie waar de combinatie van snelheid, behendigheid en techniek zorgt voor de ultieme adrenalinekick’’, verzekert de tweeling  Julian en Maurits ’t Jong.

Lichtshow

Ze hebben hard gewerkt om per 1 juni open te kunnen gaan. Een oude loods aan de Baanweg krijgt door het rijden in de Amerikaanse minikarts een andere dimensie. Door de aanschaf van 68 LED-armaturen en het vervangen van de 40 jaar oude gasontladingslampen aan het plafond door LED-verlichting wordt het 70 jaar oude pand nu modern ‘aangelicht’. ,,Het pand licht bij zonsondergang letterlijk en figuurlijk op. Het is slimme LED verlichting die je kunt aansturen door de computer. We kunnen alle lampen van kleuren laten veranderen”, vertelt Julian.

Elektrisch en stil

Op de nieuwe asfaltvloer is er met autobanden een bochtig circuit uitgezet. ,,De banden vormen een fantastische stootrand om te kunnen driftkarten. Het circuit is niet gemaakt voor snelheid, maar des te meer voor behendigheid. Onze crazy karts zijn elektrisch en super stil. Je hoeft er niet veel voor te doen om geforceerd te kunnen driften door de bocht of eruit spinnen. De kart op de baan houden is al een kunst, maar het is hartstikke veilig want je kunt niet omvallen.” Maurits: ,,Je zit laag bij de grond en als je niet oplet ga je alle kanten op en lig je zo uit de bocht.” Het is zelfs zo veilig dat de Fabriek het driftkarten al aanbiedt vanaf 8 jaar. De kleine karts (voor 8-12 jaar) gaan 15 kilometer per uur. De grote (12+) halen 22 kilometer per uur. Het verplichte helmpje is preventief en er staat ten alle tijde een baanofficial op de baan.”

Meer dan karten

De Fabriek is een leisurebedrijf en dat betekent niet alleen actie, maar ook gezelligheid. Boven de verdiepingsvloer hangt warm licht en staan grote tafels met picknickbanken waar grote gezinnen of groepen kunnen zitten. Maurits: ,,Alles is geschuurd en gelakt. Dat zou ik eerst alleen voor de bar doen, maar in drie dagen heeft het hele meubilair dezelfde look.” Julian: ,,De oude verdiepingsvloer is opnieuw gelegd. We hebben een heel zware staalconstructie gekozen om hier feestjes op geven. Met de warme sfeerverlichting is dit een gezellige bar en zitgedeelte om tussendoor wat te drinken. Straks hopen we ook frietjes en bitterballen te serveren.”driftkarten

Evenementen

De Fabriek wordt in de toekomst ook ingezet als evenementenlocatie. Julian: ,,Beneden is ruimte voor 1600 man en op de verdiepingsvloer kan 250 man. Deze industriële hal is heel modulair. We kunnen alles ophangen en neerzetten.”

Het duo is pas 20 jaar maar ondernemen zit hen duidelijk in het bloed. Julian heeft al sinds 2015 zijn videobedrijf JTAV, terwijl Maurits op Baanweg 30 in mei 2019 begonnen is met Squash Harderwijk. ,,Gelukkig mag het 1 juli weer en zijn we dan weer dagelijks geopend.”

Achter de squashbanen bevinden zich nog twee sport escaperooms. Maurits: ,,Van dit parcours ga je niet zweten, maar je bent wel actief bezig. De andere wordt een sport escape battle.’’

Meer informatie

In de Fabriek gaat Maurits operationeel het meeste aansturen. ,,Ik betrek de squash erbij. We hebben per 1 juli zeker mensen nodig. Het is hard werken, maar het geeft zoveel waardering dat mensen blij zijn met de mogelijkheden die je biedt.” De Fabriek is op werkdagen tot 23.00 uur open, op vrijdag en zaterdag tot 0.00 en zondag tot 18.00 uur. Openingstijden zijn vanaf 16.00 (woensdag 13.00).

www.defabriek.nl
www.sportescaperoom.nl
www.squashharderwijk.nl
Baanweg 26+30 Harderwijk
Tel: 06-42702910

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen