Sportkaravaan 2020 door coronacrisis in afgeslankte vorm

Foto: ©Maximaal Sales

Vandaag heeft wethouder Marcel Companjen de Sportkaravaan 2020 geopend op het speelveld aan het Muziekpad in Drielanden. Dit jaar met het thema Prinsen en Prinsessen.

Sportkaravaan Harderwijk

De sportkaravaan is een sportevenement met jaarlijks wisselende sport- en spelactiviteiten voor kinderen uit de groepen drie en vier van de basisscholen in Harderwijk. Dit jaar voor de 11e keer. Het was nog even spannend of het door kan gaan vanwege de coronaperikelen. Volgens de Harderwijkse sportmanager Monique Mennen is het even puzzelen geweest: “Natuurlijk houden we ons aan de RIVM-richtlijnen, maar daardoor moesten wel passen en meten. Zo kunnen er geen 60 kinderen tegelijk aan de activiteiten meedoen, maar mogen er maximaal 35 kinderen op het sportveld. We hebben dit jaar een aantal activiteiten (red.: met fysiek contact) vervangen voor andere sportieve bezigheden. Kinderen moeten hun eigen bidon meenemen en het stuk fruit dat ze altijd kregen, gaat nu mee naar school.”

GA Harderwijk

Mennen stuurt de medewerkers van GA Harderwijk aan. Over het algemeen zijn dit allemaal studenten die bij Gezond Actief Harderwijk hun stage-uren vervullen. Mennen: “We hebben er weer wat moois met elkaar van gemaakt en de komende dagen kunnen we weer een hoop kinderen laten bewegen.” Over de te verwachten temperatuur is ze ook duidelijk. “In het draaiboek dat één van de studenten heeft gemaakt, is hier rekening mee gehouden. We hebben een overdekte knutseltafel voor als kinderen het even moeilijk krijgen door de warmte.

Blije wethouder

Wethouder Marcel Companjen is tevreden met de Sportkaravaan. “Ik vind het een mooi initiatief dat jaar-in-jaar-uit wordt georganiseerd. Zo enthousiasmeren we jonge inwoners om lekker buiten actief te zijn, in hun soms drukke schoolleven. Dat het dit jaar, zij het in afgeslankte vorm, toch door kan gaan, daar ben ik erg blij mee.”

Waar te vinden?

De sportkaravaan is van 22 tot en met 25 juni te vinden op de volgende speelvelden:

  • Maandag: Muziekpad in Drielanden
  • Dinsdag: Klaproospad in Stadsweiden
  • Woensdag: Constantijn Huygenslaan (Achter de Schakel)
  • Donderdag: Hogepad

De karavaan biedt activiteiten voor tijdens en na schooltijd, zodat kinderen ook na schooltijd makkelijker hun weg vinden naar de dichtstbijzijnde speelvelden. Alles natuurlijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Tijdens schooltijd zijn de omliggende scholen te gast. Na schooltijd is de karavaan geopend voor de hele buurt. De scholen in de nabije omgeving van de speelvelden zijn uitgenodigd om tijdens schooltijd te komen sporten en spelletjes te doen.

Video

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen