Man (29) komt om door ongeval met vliegtuigen in Duitsland

Foto: Pixabay

Twee Nederlandse mannen zijn zaterdag om het leven gekomen nadat hun zweefvliegtuigjes in de lucht op elkaar waren gebotst.

Botsing

Na de botsing crashten de vliegtuigjes in de buurt van het Duitse Dülmen, enkele tientallen kilometers van de Nederlandse grens. Beide piloten komen uit Nederland, zo bevestigt een woordvoerder van Aero Club Salland. Een van de slachtoffers, een 29-jarige man die lid is van die club, was in de ochtend vanaf hun vliegveld vlakbij Lemelerveld vertrokken voor een lange afstandsvlucht.

Oorzaak onbekend

De oorzaak van de crash bij het vliegveld van Borkenberge is nog niet bekend. Volgens de zegsman van Aero Club Salland zijn de toestellen in de lucht met elkaar in botsing gekomen. Waardoor dat kon gebeuren is niet duidelijk.

Volgens Duitse media werd een van de slachtoffers zaterdagmiddag ontdekt in een bos tussen Haltern en Dülmen bij de wrakken, de andere man verderop in het bos. Volgens de politie lagen de twee wrakken een paar honderd meter uit elkaar aan de rand van het bos. De Duitse politie doet onderzoek.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Het bericht Nederlanders komen om door ongeval met vliegtuigjes in Duitsland verscheen eerst op Nieuws.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen