Talentendag bij FC Horst was een mooie voetbalmiddag

Foto: ©Grietje-Akke de Haas

De kans om een voetbaldroom waar te maken is een stapje dichterbij gekomen voor Romeyn Hendriksen (12). Het jeugdlid van FC Horst is namelijk gescout tijdens de Jonger Oranje Talentendag die dinsdag 21 juli, werd gehouden bij FC Horst. In deze link een fotoserie van de middag.

Opsteker

Romeyn gaat deel uitmaken van de Jonger Oranje Regioselectie, en gaat afhankelijk van de resultaten vervolgens door naar de Jonger Oranje Finals. Voor FC Horst is het geselecteerde jeugdlid ook een opsteker. Nog meer zelfs voor het elftal JO13-1 waar Romeyn het komende seizoen voor uitkomt.

Bijna 200

Bijna 200 jeugdige voetballers in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar speelden zich in de kijker van scouts van Ajax, AZ en Feyenoord. Ook ongeveer 15 jeugdspelers van FC Horst deden hier aan mee. Bij voetbalvereniging FC Horst in Ermelo werd dinsdag 21 juli, een Jonger Oranje Talentendag gehouden. Bijna 200 jeugdige voetballers in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar zetten hun beste beentje voor om zich in de kijker te spelen van scouts van Ajax, AZ of Feyenoord. Ook ongeveer 15 jeugdspelers van FC Horst doen mee. Wie weet wordt een van hen of de andere voetballers geselecteerd voor de Jonger Oranje Regioselectie, om vervolgens door te gaan ga je door de Jonger Oranje Finals. Aan het einde van het voetbalfeest wordt de uitslag bekendgemaakt.

Grote map

Want een voetbalfeest was het vorige week zeker voor de jongens en meisjes én hun meegereisde ouders. Het gros van de ouders schijnt zelfs zo overtuigd te zijn van het voetbaltalent van hun kind, dat ze alle evenementen afreizen om dit onder de aandacht te brengen van BVO-scouts. Ook langs de lijn moedigden zij hun kind vurig aan om maar net die move te maken zodat de tegenstander werd afgetroefd. Ondertussen hielden ze nauwlettend de scouts in het oog die zijn bevindingen noteerde in een grote oranje map, met daarbij het rugnummer van het betreffende kind.

Uitstekende organisatie

Langs de lijn werd ook gesproken over de uitstekende organisatie van het voetbalfeest die in handen is van Jonger Oranje, het talentenplatform van Nederland. Dit vandaag natuurlijk in samenwerking met gastheer FC Horst. Nico Klomp, voorzitter van het Jeugdbestuur zei in tijden van corona blij te zijn eindelijk weer een groots evenement te kunnen houden.

Bijna 200 kinderen op de been

“In mei hoorden we dat Jonger Oranje een club zocht. Maar met de corona-kennis van toen twijfelden we. Toen eenmaal de corona-maatregelen werden versoepeld is het mogelijk geworden dat we vandaag bijna 200 kinderen op de been hebben bij onze club”, aldus Klomp.

Lekker veel voetballen

Na de warming-up wordt er vandaag vooral lekker veel gevoetbald. Want kinderen blijven uiteindelijk kinderen. Die gaan zo op in hun spel dat de toekijkende scouts al snel worden vergeten. Stuk voor stuk gaan ze vandaag voor de winst tijdens de 7 minuten durende wedstrijden. Uitgeroepen worden tot toernooiwinnaar is immers ook een hele eer. Zo niet, dan kunnen ze vanavond op een ongelooflijke fijne voetbaldag terugzien.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen