Harderwijker styliste Jorna Spapens na kort ziekbed overleden

Foto: Still Youtube

Eigen Huis en Tuin, Life & Cooking en Rob’s Grote tuinverbouwing zijn tv-programma’s waar de Harderwijkse Jorna Spapens (58) aan meewerkte.

Harderwijker styliste

Jorna Spapens overleed woensdag 5 augustus op 58-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Spapens was ruim twaalf jaar lang een vertrouwd gezicht op de zaterdagmiddag van SBS6. Samen met Rob Verlinden presenteerde ze het televisieprogramma Rob’s Grote Tuinverbouwing, waarin ze als interieurontwerpster en styliste te zien was. Daarvoor werkte zij jarenlang achter de schermen, bij televisieprogramma’s als Eigen Huis & Tuin en Life & Cooking.

Kunstzinnig

Spapens kwam uit een kunstzinnig gezin. Haar vader was directeur van de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Nunspeet en haar moeder was kunstenares. De presentatrice volgde na haar middelbare school diverse opleidingen en begon haar carrière als etaleuse voor een modebedrijf. Later specialiseerde zij zich in de inrichting van winkels. De styliste kwam terecht in de televisiewereld via een reclamebureau in Amsterdam waar zij enige tijd werkte.

Ze laat haar zoon Twan en grote liefde Dennis achter. De familie heeft in besloten kring afscheid genomen van Jorna.

Reacties