Fietsers en fietsen weren van Boulevard om drukte te blijven beheersen

Foto: ©CDA Harderwijk

De vernieuwde Boulevard is een ware publieksmagneet. Wandelaars, fietsers, een treintje, toeristen en bewoners. Allemaal zijn ze te vinden op de Boulevard.

Fietsers en fietsen

Volgens het CDA Harderwijk-Hierden is het vooral op de strook Boulevard van de Vischpoort tot aan de Havendam, bij drukte een onveilige situatie. Fietsers en fietsen zouden op dit stuk geweerd moeten worden en worden omgeleid via het Dolfinariumeiland. De terrassen zijn uitgebreid. Er is daardoor minder ruimte beschikbaar voor wandelaars en fietsers waardoor snel opstoppingen ontstaan met alle drukte die daarbij komt kijken. Voor het CDA reden om vragen te stellen aan het college van burgmeester en wethouders. Één van de hangijzers hiervoor is de verwarring die ontstaat bij fietsers doordat de regels wijzigen bij drukte en het dus niet altijd even duidelijk is wat wel en niet toegestaan is.

Veiligheid

De onduidelijkheid is dus één reden om vragen te stellen. De tientallen geparkeerde fietsen, scooters en motoren voor de Harderwijkse ‘landmark’, de Vischpoort, is de tweede reden. Ten eerste wordt er door middel van gele bebording vóór het terrasgedeelte verzocht om geen fietsen te parkeren. Blijkbaar hebben mensen daar maling aan. De vele tweewielers zorgen vaak ook voor het onbereikbaar maken van de stenen bank voor de Vischpoort. En het zorgt voor een soms ontoegankelijke route en voor onveiligheid. De partij vraagt daarom aan het college of het mogelijk is om tweewielers voor de Vischpoort te laten verwijderen. Ook wil de partij weten of er een uitbreiding kan plaatsvinden in het aantal bikestewards die de gemeente momenteel inzet.

Toekomst

Het Dolfinariumeiland gaat nog bebouwd worden. Het CDA zou het college willen vragen om bij de plannen voor het Dolfinariumeiland rekening te houden met het aanleggen van een fietsroute. En of er mogelijkheden zijn voor het aanpassen van de fietsknooppuntenroute en de Zuiderzeefietsroute.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties