Beweegroutes in de Stadsweiden en Drielanden aangelegd

Foto: GA Harderwijk

Om de volwassenen in beweging te krijgen en belemmeringen weg te nemen, worden in de gemeente Harderwijk beweegroutes gerealiseerd.

Beweegroutes

Dat zijn trajecten die al (hard)lopend of skeelerend afgelegd kunnen worden door de markeringen op de grond te volgen. Afgelopen zaterdag zijn de eerste twee beweegroutes aangelegd; eentje door Drielanden en de andere route is in Stadsweiden. In totaal worden er in samenwerking met atletiekvereniging Athlos vijf beweegroutes gerealiseerd van ongeveer 5 kilometer. Volgend jaar volgen er nog beweegroutes in de wijken Stadsdennen, Frankrijk en de binnenstad. Het mooie van de routes is, is dat ze ook te koppelen zijn.

Beweegroutes in de openbare ruimte

De gemeente Harderwijk gaat voor gezonde inwoners. Het is actief aan het inzetten in op bewegen in de openbare ruimte, waarmee we volwassenen stimuleren meer te gaan bewegen in de buitenlucht. Om de volwassenen in beweging te krijgen en belemmeringen weg te nemen, realiseren we in de gemeente Harderwijk aantrekkelijke beweegroutes Afgelopen zaterdag zijn de eerste twee beweegroutes aangelegd. De rode beweegroute in Drielanden en de blauwe beweegroute in Stadsweiden. De beweegroutes kunnen al (hard)lopend of skeelerend afgelegd worden door de markeringen op de grond te volgen. In totaal worden er in samenwerking met AV Athlosvijf beweegroutes gerealiseerd van +/- 5 km. De routes sluiten op elkaar aan en kunnen met elkaar gecombineerd worden.

Meer weten?

Benieuwd naar de eerste twee beweegroutes? Kijk voor meer informatie op https://www.gaharderwijk.nl/wat-we-doen/beweegroutes-door-de-stad. De gemeente Harderwijk gaat voor gezonde inwoners.. In totaal worden er in samenwerking met Atletiekvereniging Athlos vijf beweegroutes gerealiseerd van +/- 5 km. De routes sluiten op elkaar aan en kunnen met elkaar gecombineerd worden.  De beweegroutes kunnen al (hard)lopend of skeelerend afgelegd worden door de markeringen op de grond te volgen.

2 van de 3

In augustus zijn er twee beweegroutes aangelegd. De rode beweegroute in Drielanden en de blauwe beweegroute in Stadsweiden. Het mooie van de huidige twee routes is dat ze zonder verkeerslichten, spoorwegovergangen of andere obstakels zijn. In 2021 volgen er nog eens drie beweegroutes in de wijken Stadsdennen, Frankrijk en de binnenstad.

Beweegroute Drielanden

In de wijk Drielanden kunt u de rode beweegroute volgen. De beweegroute is 4,8 km lang.

Onderweg komt u langs het Crescentpark, het Groene Zoompark, het winkelcentrum Drielanden, het Sprengpark, het Muziekpark en de Drielandendreef. U komt op de route geen verkeerslichten, spoorwegovergangen of andere obstakels tegen.

Extra kilometers maken in het Crescentpark

U kunt uw beweegroute uitbreiden met een lus door het Crescentpark. U kunt vanaf het Zeepad het Cresentpark betreden voor een wandeling of hardloopronde van 4 km. De ronde komt uit op Hoge Geestpad. Voor de actieve buitensporter is een uitdagend obstakel parcours aangelegd, over de zuidflank van de geluidswal, door en over het water en het Elzenbroekbos.

Beweegtoestellen Drielanden

In de wijk Drielanden  staan laagdrempelige beweegtoestellen in een beweegvriendelijke omgeving. Het doel is om omwonenden en passanten in de buitenlucht meer in beweging te krijgen. U vindt de toestellen in een ruime cirkel om winkelcentrum Drielanden. Wijkvereniging Drielanden heeft hiertoe het initiatief genomen.

Beweegroute Stadsweiden

In de wijk Stadsweiden kunt de blauwe beweegroute volgen. De beweegroute is 5,5 km lang.
Onderweg kom je langs het Zeepad aan het Wolderwijd, de fietsbrug over de A28, het Crescentpark, de Drielandendreef, de Rietmeen, de Stadswei, het Westeinde en het Plantagepark. U komt op de route geen verkeerslichten, spoorwegovergangen of andere obstakels tegen.

Meer routes?

In 2021 volgen er nog eens drie beweegroutes in de wijken Stadsdennen, Frankrijk en de binnenstad. De routekaarten worden gepubliceerd zodra de routes aangelegd worden.

Waterpunten

Kraanwater wordt steeds populairder. Logisch, want het is lekker, gezond, goedkoop en bevat geen calorieën. Steeds meer mensen willen ook tijdens het wandelen, hardlopen of  fietsen over drinkwater beschikken. Harderwijk heeft in totaal 23 watertappunten waar mensen gratis water kunnen tappen.

Een sporter verliest tijdens het bewegen veel vocht, voldoende drinken is dus erg belangrijk tijdens het sporten om het vochtverlies aan te vullen. Met een watertappunt op de route stimuleren we inwoners om meer te bewegen. Graag voorzien we daarom elke beweegroutes met een watertappunt. De watertappunten zijn geplaatst op de volgende locaties:

  • Sportpark Parkweg (naast de skeelerbaan)
  • Bij het speelveld aan het Frankenspad
  • Muziekpad (bij kruizing Drielandendreef en Muziekpad)

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen