Messenzwaaier zorgt voor heftige situatie op straat

Foto: @Instagram Wijkagent Centrum Harderwijk

Dinsdagmorgen hebben agenten in Harderwijk een messenzwaaier van de straat afgehaald. De politie werd opgeroepen voor een dreigende situatie.

Messenzwaaier

Bij aankomst van de agenten bleek er een man op straat te lopen en met messen te zwaaien. Hij verkeerde mogelijk in een psychose. De agenten hadden de situatie onder controle en brachten de man vanwege zijn verwondingen naar het Sint Jansdal.

Nog een keer

Later die ochtend kon de politie weer opdraven voor deze man. In het ziekenhuis was hij met krukken op pad gegaan. In een andere ruimte van het ziekenhuis wist hij zich wederom te verwonden. Nadat ze de man wisten te overmeesteren hebben ze hem begeleid totdat de man door de GGZ werd beoordeeld en naar een instelling werd gebracht.

Straf

Ondanks de situatie van de man worden er strafrechtelijke stappen tegen de betrokkene ondernomen vanwege het geweld dat hij tegen de agenten heeft gebruikt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen