Stadsmuseum Harderwijk is sinds deze week gesloten voor publiek

Foto:

Het Stadsmuseum Harderwijk is gestart met een grootscheepse transformatie. 1 september sloten de deuren van het museum.

Stadsmuseum gerenoveerd en heringericht

Er volgt een grondige renovatie van het pand en er gewerkt wordt aan de herinrichting van de vaste presentatie van de stadsgeschiedenis van Harderwijk. De heropening staat gepland voor voorjaar 2021. Het Stadsmuseum Harderwijk is gestart met grootscheepse transformatie. Er wordt gewerkt aan de herinrichting van de vaste presentatie van de stadsgeschiedenis van Harderwijk. En dat gebeurt niet alleen in het museum maar ook op verschillende locaties in de stad. De heropening staat gepland voor voorjaar 2021.

Meer dan dolfijnen en visserij

Harderwijk bestaat al zo lang en het was vroeger niet anders dan tegenwoordig. Toeristen van over heel de wereld wisten en weten Harderwijk te vinden. Maar ook met de militairen, spionnen, de Hanze en de universiteit was Harderwijk een plaats waar veel mensen van buitenaf zich vestigden. De verhalen en geschiedenis worden straks in het ”nieuw” Stadsmuseum verteld, uitgebeeld, of op een andere manier laten zien. Op 12 locaties in de stad worden de verhalen dan wederom weergegeven. Er verschijnen her en der bronzen beelden die verwijzen naar de verhalen uit het museum.

Past prima in  “nieuwe normaal”

Met de huidige regels die genomen moeten worden wat betreft het coronavirus, is de nieuwe opzet prima in te passen. Het museumbezoek is straks binnen én buiten. Mensen doen een ronde door het museum. Gaan naar buiten en zoeken daar de beelden die de verhalen verder vertellen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties