PvdA vraagt zich af waarom er in Harderweide maar 13% sociale huur is

Foto: Pixabay

Deze week werd bekend dat Harderwijk ruim 8,3 miljoen euro ontvangt uit de zogenaamde Woningbouwimpuls voor de realisatie van 762 woningen in Harderweide.

Woningimpuls

De bedoeling van deze Woningbouwimpuls is dat er meer betaalbare woningen worden gerealiseerd, iets wat wij als fractie alleen maar toe kunnen juichen. Uit de cijfers van het ministerie blijkt dat voor het project Harderweide gerekend wordt op ongeveer 68% betaalbare woningen. Dit is opgedeeld in betaalbare koop (42%). De PvdA zou graag van het college horen welke prijscategorie├źn onder deze noemer vallen. Er is een stuk middenhuur (13%) en daarvan vraagt de PvdA zich af of dit door het college wordt gezien als betaalbare huur. En er is een stuk voor sociale huur (13%). De PvdA Harderwijk wil graag van het college weten of dit aantal klopt en hoe het verdeeld is. In de praktijk betekent dit minder dat 100 sociale huurwoningen en een percentage dat hoort in de onderste regionen van het hele Woningbouwimpuls-programma. Fractievoorzitter van de PvdA Harderwijk wil ook graag weten hoe het komt dat het college niet voor een hoger percentage gekozen heeft.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u┬áHarderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties