Weekmarkt in Drielanden onder de loep

Foto: FISH FB

De verbindende factor die een weekmarkt biedt aan inwoners werkt prima in Drielanden. Sinds maart van dit jaar beschikt de wijk Drielanden over de reeds lang gewenste weekmarkt.

Verbindende factor

Een aanwinst voor de wijk, waar velen enthousiast over zijn. De markt blijkt een goede aanvulling op het naastgelegen winkelcentrum en bovendien een fijne plaats voor bewoners om elkaar te ontmoeten en een praatje te maken. Zeker ook tijdens de corona-lockdown bewees de markt zich als een echte verbindende factor, waar mensen elkaar toch even kunnen ontmoeten, uiteraard op gepaste afstand.

VVD voorvechters weekmarkt Drielanden

De lokale fractie van de VVD heeft verhalen gehoord dat het bezoekersaantal achterblijft bij de verwachtingen. De partij vraagt zich af of het college een oplossing heeft voor het vergroten van bezoekersaantallen. Er is een piek te zien aan het begin en eind van de ochtend (waarschijnlijk gerelateerd aan schooltijden), maar in de tussenliggende uren is het er vaak rustig. De VVD oppert een verplaatsing van dag en tijdstip om bezoekersaantallen te vergroten. De meningen onder de standhouders zijn verschillend. Een aantal kraamhouders zijn enthousiast en tevreden, maar voor anderen is de aanloop niet voldoende. De VVD ziet de markt in Drielanden erg graag voortbestaan en verder opbloeien. Noha Lammerts-Van Bueren, raadslid VVD, wil graag weten of het college het met de VVD eens is dat alle partijenĀ  moeten doen wat in hun macht ligt om de weekmarkt in Drielanden te behouden en verder op te laten bloeien. Zo kan er bijvoorbeeld ook worden gekeken naar een andere locatie voor de weekmarkt.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt uĀ Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties