Ouders hebben een hoop invloed op rook- en drinkgedrag van hun kinderen

Foto: Pixabay

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? Praat samen over alcohol en roken. Het schooljaar is begonnen. Veel kinderen gaan voor het eerst naar het voortgezet onderwijs.

Spannende tijd

Dat is vaak een spannende tijd, voor kinderen én voor ouders. Nieuwe school, nieuwe vrienden, en nieuwe verleidingen. Zoals alcohol en roken. Hoe gaat u het gesprek hierover aan met uw kind? De komende week ontvangen alle ouders/verzorgers van een 12-jarig kind hierover een brief.

NIX 18: ‘Niet roken en niet drinken onder de 18 jaar’

Uit onderzoek blijkt dat u als ouder veel invloed heeft op het alcoholgebruik en rookgedrag van uw kind. Steeds meer ouders maken de afspraak ‘niet roken en niet drinken onder de 18 jaar’. En dat werkt! De kinderen van deze ouders beginnen later met drinken en ze drinken minder. Ook komt roken minder voor bij deze kinderen. Tips en voorbeeldgesprekken: nix18.nl en helderopvoeden.nl.

Vragen over de puberteit?

Kijk eens op www.ggdnog.nl/12jaar. Daar vindt u naast informatie over alcohol en roken, ook informatie over andere thema’s die spelen in de puberteit, zoals weerbaarheid, pesten, de lichamelijke en seksuele ontwikkeling, slaap, gamen en social mediagebruik.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen