Harderwijkers veroordeeld tot gevangenisstraffen en schadevergoeding

Foto: Rechtspraak

De rechtbank veroordeelt 2 mannen uit Harderwijk van respectievelijk 24 en 31 jaar tot gevangenisstraffen voor een groot aantal inbraken en diefstallen. De oudste man krijgt een gevangenisstraf van 16 maanden. De 24-jarige man moet 10 maanden de gevangenis in.

5 keer in 1 nacht

De mannen maakten zich in maart 2020 in 1 nacht schuldig gemaakt aan 5 inbraken en insluipingen in woningen, inbraken in bedrijfspanden en auto’s en diefstal uit een schuur en een auto. Daarbij werd een groot aantal goederen buit gemaakt, waaronder 2 elektrische fietsen. De rechtbank vindt het extra kwalijk dat de mannen opnieuw het dievenpad op gingen nadat zij die nacht al waren aangehouden voor een auto-inbraak en – na het opmaken van proces-verbaal – weer waren heengezonden. De mannen dachten puur aan hun eigen gewin en stonden geen moment stil bij de schade en ongemak die het bij de slachtoffers veroorzaakte.

DNA-onderzoek

Op basis van DNA-onderzoek kon de 31-jarige man aan nog 2 inbraken worden gelinkt. Daarnaast gebruikte hij bij 1 van de diefstallen geweld om weg te komen. Daarom legt de rechtbank aan hem een hogere straf op. Tot slot moet het duo een schadevergoeding betalen aan 2 van de slachtoffers, van wie spullen kapot waren gegaan of niet teruggevonden. Het gaat hier om een bedrag van ruim 2.300 euro.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen