Harderwijk kiest voor de drive intocht van Sinterklaas in coronatijd

Foto: Pixabay

Sinterklaas wordt dit jaar verwelkomd door ouders en kinderen in voorbijrijdende auto’s. Op een podium vol pieten op een parkeerplaats zal Sinterklaas op zijn stoel plaatsnemen. Ouders en hun kinderen kunnen dan in de auto voorbij rijden en de Sint welkom heten.

Harderwijk volgt trend

Deze trend komt voort uit gesprekken tussen de burgemeester, scholen, Cultuurkust en de stichting Vrienden van Sinterklaas. Vanwege het coronavirus wordt in bijna geen één gemeente in Nederland een traditionele intocht gehouden. Drive intochten zijn de afgelopen weken al in meerdere gemeenten aangekondigd.

Meerdere organisaties

Meerdere organisaties gaan de drive intocht mogelijk maken. De Stichting Vrienden van Sinterklaas, die sinds mensenheugenis de traditionele intocht organiseert, de gemeente, Cultuurkust en er wordt gerekend op een financiële injectie van de Provincie Gelderland.

Zonder Zwarte Piet

Traditioneel zou de Harderwijker intocht toch al niet meer zijn. Onder aanvoering van D66 stemde de Harderwijker gemeenteraad eerder deze zomer al voor een sinterklaastijd zonder Zwarte Piet. “Er zijn in Harderwijk kinderen die zich gekwetst of buitengesloten als ze een Zwarte Piet zien,” volgens Anke Buurman-Kuiper. Zij pleitte met succes voor een inclusief sinterklaasfeest. Hiermee kreeg ze een meerderheid in de raad. Onder andere de PvdA, Harderwijk Anders, VVD en Groen Links steunden het voorstel van Buurman-Kuiper om geen Pieten met traditionele, karakteristieke kenmerken toe te laten.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen