Minder risico op klachten van verkoudheid, griep, longontsteking en corona 

Foto: Zoutkamer

Zoutkamer Harderwijk verlicht niet alleen de klachten van hooikoorts, astma, COPD, vastzittende bijholten, psoriasis en eczeem, maar vermindert ook het risico op verkoudheid, griep, longontsteking en corona. “Zouttherapie werkt preventief ook zeer goed” aldus Otto Huitema. Hij heeft ervaring met cliënten die jaarlijks last hebben van vastzittende verkoudheid of longontsteking. Met zouttherapie wordt de kans op een verkoudheid of longsteking veel kleiner.

Cliëntervaring

Een client van mij heeft de volgende ervaring: Acht jaar geleden kreeg ik, Marieke Schaap, op mijn 30e de diagnose astma. Ondanks dat ik alle mogelijke medicijnen in de hoogste dosering gebruik, was het ieder jaar in de maanden februari, maart of april, dat ik een terugval kreeg en aan een prednisonkuur en vaak ook aan de antibiotica moest. Een simpele verkoudheid ken ik niet, verkouden worden betekent benauwd worden, koorts en vervolgens aan de kuren.

In januari 2020 ben ik begonnen met zouttherapie. Ik kan zeggen, dat ik door mijn bezoekjes aan de Zoutkamer voor het eerst in heel veel jaren tot nu toe geen kuren heb gebruikt.

De longarts was blij verrast. Begin mei kon mijn CT-scan en afspraak met de KNO-arts alsnog plaatsvinden. Gelukkig waren er geen ontstekingen in mijn holtes en de KNO-arts gaf zelfs aan, dat het voor iedereen gezond zou zijn om naar de Zoutkamer te gaan. Het verhoogt je afweer, zowel tegen bacteriën, als tegen virussen.

Voor mij heeft de Zoutkamer dus heel veel opgeleverd. Geen terugval, geen kuren en geen onderhoudsdosering antibiotica.

Minder risico

Huitema: “Het advies is om 1 of 2 keer per week een zouttherapie sessie te volgen. U zit indien u dit wenst alleen in een Zoutkamer. Tarieven gelden vanaf 1 sessie per week voor € 50,- per maand. Reserveren i.o.m. Otto Huitema. Whatsapp (06-11077319) of bellen 0341-769158.
Zoutkamer Harderwijk
Vondellaan 156, Harderwijk
Tel. 0341-769158
http://www.zoutkamerharderwijk.nl

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen