Mondneusmaskers moeten voor iedereen beschikbaar zijn

Foto: Pixabay

Is het college bereid om met spoed te onderzoeken of aan inwoners met een krappe portemonnee gratis mondneusmaskers kunnen worden verstrekt? Deze en meerdere vragen stelt het CDA samen met de PvdA aan het college.

Mondneusmaskers

Omdat mondneusmaskers op steeds meer plekken verplicht of dringend worden geadviseerd en hard gewerkt wordt door het Rijk dit op korte termijn wettelijk vast te leggen, is het belangrijk dat iedereen over een mondneusmasker kan beschikken. Dat is in het belang van de volksgezondheid en het terugdringen van het aantal Covid-19 besmettingen maar ook in het belang van de individuele inwoner.

Duurzaamheid

Ook wil het CDA dat er gekeken wordt naar de soort mondkapjes. Er kan een keuze gemaakt worden tussen herbruikbare maskers of weggooimondkapjes. Om er voor te zorgen dat iedereen voldoende gebruik kan maken van de gratis mondkapjes moet er ook gekeken worden naar het uitreiken en ‘promoten’ van de mondkapjes.

Financiering

Volgens de beide partijen zijn er voldoende mogelijkheden en potjes om dit te kunnen financieren. Vanwege de berichtgeving vanuit Den Haag en de verwachting dat er een landelijke verplichting op het dragen van mondkapjes in publieke ruimtes gaat komen, hopen ze dat de burgemeester en wethouders voor de eerstvolgende raadsvergadering reageren op de vragen.

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Reacties