Feestelijke verkiezing nieuw kindercollege Harderwijk

Donderdag 15 oktober is de feestelijke verkiezing van het nieuwe kindercollege van Harderwijk in het Huis van de Stad. Kijk van 16.30 tot 18.00 uur digitaal mee naar de bekendmaking via verkiezingkindercollege.

Hoe gaat de verkiezing?

Op donderdag 15 oktober is het zover voor de 11 kinderen die zich hebben opgegeven voor het nieuwe kindercollege van Harderwijk. Dan presenteren 5 kandidaat-burgemeesters en 6 kandidaat-wethouders zich aan een vakjury. Hiervoor hebben ze een filmpje gemaakt waarin ze vertellen dat zij de meest geschikte kandidaat zijn om kinderwethouder of -burgemeester te worden van Harderwijk.

Op 30 september hebben de kandidaten een training gevolgd om zich voor te bereiden voor hun (mogelijke) toekomstige rol als lid van het kindercollege. De jury kiest twee kinderen die het stokje overnemen van de huidige kinderburgemeester Isabella Hoeve en kinderwethouder Nino Petersen. In de jury zitten twee gemeenteraadsleden, de burgemeester, de wethouder Onderwijs en twee betrokken inwoners.

Het kindercollege geeft kinderen een stem

Het doel van het kindercollege is om kinderen meer te leren over de gemeente en de politiek. Kinderen weten vaak wel wat een burgemeester en wat een wethouder is, maar wat zij doen, weten ze vaak niet. Door het instellen van het kindercollege wil de gemeente politiek voor kinderen leuk en toegankelijk(er) maken.

Kindercollege

De gemeente Harderwijk zoekt elk jaar kinderen voor het kindercollege dat bestaat uit een kinderburgemeester en kinderwethouder. Vanaf oktober mogen zij een jaar lang de burgemeester en wethouders bijstaan met ceremoniële taken. Ook kunnen kinderen bij het kindercollege terecht met vragen of suggesties voor de gemeente.

Kindercollege 2019-2020

Het huidige kindercollege bestaat uit kinderburgemeester Isabella Hoeve en kinderwethouder Nino Petersen. Voor meer informatie over hun activiteiten kun je ze volgen op Instagram: isabellahoeve en ninopetersen_. Heb je een vraag of suggestie voor het kindercollege? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen