Overlast fietsers, scooters en bezorgvervoersmiddelen in binnenstad moet stoppen

Foto: Pixabay

VVD Harderwijk-Hierden is het zat dat voetgangers in de stad omver worden gereden door rijdende scooters, fietsers en bezorgbusjes.

Niet alles gaat zoals het hoort

De VVD Harderwijk-Hierden is ontzettend blij met de kwaliteitsimpuls die de boulevard heeft gehad en het opknappen van de verbindingsroute tussen de boulevard en de binnenstad.

Wat nog wel een doorn in het oog is van de inwoners, ondernemers en de VVD is de overlast van fietsers, scooters en bezorgbusjes op tijden dat de binnenstad alleen toegankelijk is voor voetgangers. Daarom roept de VVD Harderwijk-Hierden het College op om hier werk van te maken.

Overlast en veiligheid

Zeer regelmatig komt het voor in de binnenstad dat in het voetgangersgebied overlast is van fietsers, (bezorg)scooters en bezorgbusjes. Vooral het feit dat er regelmatig bezorgbusjes door de stad rijden op de tijden dat het verboden is voor verkeer, waarbij voetgangers gedwongen worden om aan de kant te gaan. En daarnaast scooters en fietsers die met hoge snelheid door het voetgangersgebied van de binnenstad gaan en er vaak gevaarlijks situaties ontstaan.

Irritatiefactor

Voor inwoners en ondernemers is deze vorm van overlast een toenemende bron van irritatie. Vooral het gevoel dat er geen maatregelen genomen worden om de overlast tegen te gaan of minimaal gehandhaafd wordt draagt bij aan de frustraties van inwoners en ondernemers. Maarten van Panhuis, raadslid VVD, : “Als het VVD vinden we het handhaven geen doel op zich, maar een middel om de afspraken na te komen. Onze voorkeur zou zijn dat er maatregelen genomen kunnen worden, die de overlast op voorhand al tegen gaan. En als dit niet mogelijk is, dan vindt de VVD het vooral belangrijk dat er consequent gehandhaafd wordt. Of het nu gaat om, fietsen zonder licht, rijden door rood of fietsen door voetgangersgebied.”

Meer nieuws

Voor meer nieuws kunt u Harderwijk Nieuws toevoegen op uw social media kanalen. Ook kunt u lid worden van onze nieuwsbrief. En kunt u ons via push-meldingen op uw beeldscherm krijgen. Ook voor regionaal nieuws kunt u terecht bij de buren. Nunspeet Nieuws en Apeldoorn Nieuws en Ermelo Nieuws. Adverteren kan natuurlijk ook! Adverteren op de meest gezochte Facebook-pagina voor Harderwijks Nieuws? Mail dan naar [email protected] of bel naar 06-17732224.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen